«Καλίνινγκραντ, αβύθιστο πυραυλικό καταδρομικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

RIA Novosti / Igor Zarembo
Freepen.gr - Η Βαρσοβία πρότεινε στους συμμάχους να φέρουν ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας πιο κοντά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του κοινωνικού δικτύου X στο προφίλ του κόμματος "Πλατφόρμα των Πολιτών".

"Η τοποθέτηση ραντάρ ή αντιπυραυλικών συστημάτων στο πολωνικό έδαφος θα ήταν πολύ χρήσιμη από την άποψη των δυτικών γειτόνων μας. Έτσι, αν εμείς δίναμε έδαφος, ραντάρ, άλλα στοιχεία και αυτοί έδιναν αυτό που ξέρουν καλύτερα, θα είχε οικονομικό και στρατιωτικό όφελος συνολικά. Η ουσία είναι ότι θα ήμασταν ασφαλείς", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Sikorski αποκάλεσε την περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, "αβύθιστο πυραυλικό καταδρομικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε στις 22 Απριλίου ότι οι αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο έδαφός της. Το εξήγησε αυτό με το γεγονός πως η Ρωσία φέρεται να ενισχύει όλο και περισσότερο στρατιωτικά την περιοχή του Καλίνινγκραντ και πρόσφατα "μετέφερε τα πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail