«Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά να ζήσω»: Οι Αμερικανοί γίνονται συναισθηματικοί καθώς η οικονομία των ΗΠΑ εκτροχιάζεται

Καθώς πλησιάζουμε σε αυτές που είναι πιθανό να είναι οι πιο χαοτικές προεδρικές εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ, τα σημάδια προβλημάτων αρχίζουν να εμφανίζονται για την οικονομία των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, το CNN παραδέχεται ότι «τα σύννεφα καταιγίδας που προβλέπονταν από καιρό στην οικονομία μπορεί να σχηματίζονται». Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που είδα ένα άρθρο του CNN με τέτοιο τίτλο. Αλλά σε αυτό το σημείο, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν την αλήθεια. Ο πληθωρισμός επιδεινώνεται την ίδια στιγμή που πολλοί βασικοί τομείς της οικονομίας μας επιβραδύνονται. Αν νομίζατε πως τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα για την οικονομία, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε τι θα ακολουθήσει. Τεράστια αναταραχή βρίσκεται στον ορίζοντα και ο αμερικανικός λαός γίνεται όλο και πιο συναισθηματικός για τα ταχέως αυξανόμενα οικονομικά μας προβλήματα.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τετάρτη, μάθαμε ότι οι τιμές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του Μαρτίου:

Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Μάρτιο καθώς οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών, όπως η βενζίνη, αυξήθηκαν και οι τιμές των κατοικιών παρέμειναν πεισματικά υψηλές, υποδηλώνοντας πως ο πληθωρισμός μπορεί να είναι λίγο πιο ανθεκτικός από ό,τι φαινόταν μόλις πριν από λίγους μήνες, είπαν οικονομολόγοι.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού, αυξήθηκε κατά 3,5% το Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό είναι υψηλότερο από 3,2% τον Φεβρουάριο.
Πολλοί ειδικοί στην τηλεόραση μας λένε ότι αυτά είναι πολύ άσχημα νέα για τον Τζο Μπάιντεν.

Αλλά αν οι τιμές αυξάνονταν μόνο με ετήσιο ρυθμό 3,5%, θα ήταν εξαιρετικά νέα.

Στην πραγματικότητα, αν οι τιμές αυξάνονταν μόνο με ετήσιο ρυθμό 3,5 τοις εκατό, δε θα ανησυχούσα καθόλου για τον πληθωρισμό.

Φυσικά μέχρι τώρα όλοι συνειδητοποιούν πως ο τρόπος υπολογισμού του πληθωρισμού έχει αλλάξει επανειλημμένα με τα χρόνια και έτσι τα νούμερα που μας δίνει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα σε αυτό το σημείο.

Για να έχουμε μια ρεαλιστική ιδέα για το πόσο αυξάνονται οι τιμές, πρέπει να δούμε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Για παράδειγμα, η Fox Business αναφέρει ότι το κόστος της ενέργειας «είναι αυξημένο κατά 36,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021»:
Οι αριθμοί για τον πληθωρισμό της Τρίτης σημειώνουν μια τρομερή τριετία για τους καταναλωτές ενέργειας. Το συνολικό κόστος ενέργειας το Μάρτιο αυξήθηκε κατά 36,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.
Φυσικά, οι τιμές της ενέργειας θα ανέβουν πολύ υψηλότερα από ό,τι είναι τώρα.

Απλώς περιμένετε έως ότου το Ιράν και το Ισραήλ αρχίσουν να πετούν πυραύλους ο ένας στο άλλο.

Η στέγαση έχει γίνει επίσης τρελά ακριβή.

Στην πραγματικότητα, η μέση μηνιαία πληρωμή στεγαστικού δανείου σε ένα πρόσφατα αγορασμένο σπίτι έχει διπλασιαστεί περίπου από τότε που μπήκε ο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Λοιπόν, πώς μπορούν να μας πουν με ειλικρίνεια ότι ο πληθωρισμός είναι σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα, αν αυτό ισχύει;

Τα ποσοστά ασφάλισης κατοικίας πηγαίνουν επίσης στην στρατόσφαιρα.

Ένας 71χρονος συνταξιούχος στη Νότια Ντακότα λέει ότι η πληρωμή της ασφάλισης κατοικίας του αυξήθηκε κατά 110 τοις εκατό σε μόλις ένα χρόνο:
Ο Κεν Μπράουν ανησυχεί πως θα αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι του εάν το ασφάλιστρο του σπιτιού του συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο 71χρονος συνταξιούχος που ζει κοντά στο Ράπιντ Σίτι της Νότιας Ντακότα, έχει δει το ετήσιο συμβόλαιό του με την American Family να εκτοξεύεται σχεδόν 110 τοις εκατό τον τελευταίο χρόνο - από 1.665 δολάρια σε 3.490 δολάρια.

Ο Ken έχει σταθερό συνταξιοδοτικό εισόδημα, ενώ η σύζυγός του Valeria, 68 ετών, εξακολουθεί να εργάζεται για να βοηθήσει στην κάλυψη του ασφαλιστικού λογαριασμού - και ένα σωρό άλλα αυξανόμενα έξοδα.
Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε στη μέση της χειρότερης πληθωριστικής κρίσης που έχει δει ποτέ κάποιος από εμάς.

Μην τους αφήσετε να σας εκνευρίσουν.

Η τιμή του φαγητού είναι επίσης τρελή. Σε μια τοποθεσία στην Καλιφόρνια, μια παραγγελία 40 τεμαχίων Chicken McNuggets και δύο παραγγελίες μεγάλες πατάτες θα σας κοστίσουν τώρα περισσότερα από 25 δολάρια:
Ένα viral βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με ένα «deal» 25 δολαρίων McDonald's πυροδότησε πρόσφατα μια διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Καλιφόρνια.

Ένας χρήστης του TikTok που δημοσιεύει βίντεο με το όνομα χρήστη @shannon_montipaya μοιράστηκε το βίντεο στις 27 Μαρτίου. Ήταν στην περιοχή ενός McDonald's στη Νότια Καλιφόρνια όταν είδε μια πινακίδα για ένα γεύμα 40 τεμαχίων Chicken McNugget, το οποίο περιελάμβανε επίσης δύο μεγάλες παραγγελίες πατάτες.

Η τιμή του πακέτου γεύματος ήταν 25,39 $ — συμπεριλαμβανομένου του φόρου επί των πωλήσεων, θα έφτανε περίπου στα 27 $. Στο βίντεο, ο χρήστης των social media θρηνούσε που το γεύμα δεν περιελάμβανε καν ποτό.

"Εντάξει, οπότε είναι 25,39 $ για ψήγματα 40 τεμαχίων και δύο μεγάλες πατάτες", είπε. «Δεν μπορούσες να βάλεις ούτε το Sprite;
Με όλα όσα συμβαίνουν, μπορώ σίγουρα να καταλάβω γιατί οι Αμερικανοί είναι τόσο συναισθηματικοί με τον πληθωρισμό.

Πρόσφατα, ένας χρήστης του TikTok συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια προβολές όταν δημοσίευσε μια ατάκα στην οποία δήλωσε ευθαρσώς ότι «δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ζήσω»:
Την περασμένη εβδομάδα, ένας χρήστης του TikTok δημοσίευσε μια οργισμένη αγανάκτηση σχετικά με το κόστος ζωής που έκτοτε έχει προβληθεί 5 εκατομμύρια φορές στην πλατφόρμα, με δεκάδες χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις.

«Βγάζω πάνω από το τριπλάσιο του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ζήσω», φωνάζει στην κάμερα. «Είναι ντροπιαστικό να βγαίνεις και να λες ότι είναι ένας αγώνας επιβίωσης αυτή την στιγμή, αλλά ξέρω ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται».

Αργότερα, καταλήγει: «Το αμερικανικό όνειρο είναι νεκρό».
Πολλοί από εσάς μπορείτε να ταυτιστείτε με αυτό.

Έχω ακούσει από τόσους πολλούς αναγνώστες που αγωνίζονται σκληρά με αυτή την οικονομία.

Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμη χειρότερα.

Για παράδειγμα, η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών:


Η αποτυχία των Bidenomics έχει συνθλίψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς η μελλοντική πορεία του πληθωρισμού παραμένει σημαντική ανησυχία. Οι αναγνώστες πρέπει να θυμούνται ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία, συνεισφέροντας το 44% της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και δημιουργώντας τα δύο τρίτα των καθαρών νέων θέσεων εργασίας.

Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ανέφερε την Τρίτη πως ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 0,9 μονάδες στις 88,5, το χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 – ή περίπου όταν η οικονομία των ΗΠΑ εξήλθε από τη χειρότερη οικονομική κρίση ποτέ.

Και στεναχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα ότι η 99 Cents Only προχωρά προς την εκκαθάριση όλων των καταστημάτων της:
Τα καταστήματα 99 Cents Only θα αρχίσουν να κλείνουν τις εκατοντάδες τοποθεσίες τους την Παρασκευή καθώς η εταιρεία κινείται προς την πλήρη εκκαθάριση.

«Η 99 Cents Only Stores, μαζί με τους οικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, συμμετείχαν σε μια εκτενή ανάλυση όλων των διαθέσιμων και αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων για να εντοπίσουν μια λύση που θα επέτρεπε στην επιχείρηση να συνεχίσει», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

«Μετά από μήνες ενεργητικής επιδίωξης αυτών των εναλλακτικών λύσεων, η εταιρεία τελικά αποφάσισε ότι ήταν απαραίτητη μια τακτική κατάργηση και ο καλύτερος τρόπος για να μεγιστοποιηθεί η αξία των περιουσιακών στοιχείων της 99 Cents Only Stores».
Πριν από την ανακοίνωση, η 99 Cents Only λειτουργούσε 371 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά μάθαμε επίσης πρόσφατα ότι το Dollar Tree και το Family Dollar θα κλείσουν περίπου 1000 καταστήματα.

Σε όλη την Αμερική, τα καταστήματα που κάποτε ευημερούσαν θα κλείσουν σύντομα.

Έτσι μοιάζει το μέλλον της οικονομίας μας και πολλοί Αμερικανοί προετοιμάζονται για πιο δύσκολες στιγμές αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες χρυσού:
Ο χρυσός έχει μετατραπεί σε χρήμα για την Costco, όπου οι πωλήσεις κίτρινων μετάλλων που ξεκίνησαν πέρυσι έχουν μετατραπεί σε αγελάδα μετρητών για τον λιανοπωλητή μεγάλου κουτιού.

Στην πραγματικότητα, οι πωλήσεις είναι τόσο ραγδαίες που οι αναλυτές της Wells Fargo αναμένουν ότι τα έσοδα «μπορεί τώρα να κυμαίνονται στα» 100 έως 200 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, μια ταχεία επιτάχυνση από τότε που οι χρυσοί χρυσοί έπληξαν τη λέσχη αποθήκης στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.
Όπως και εγώ, τόσοι πολλοί από εσάς μπορείτε να αισθανθείτε τι έρχεται.

Έχει φτάσει ένα οριακό σημείο και οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι πολύ ζοφερές.

Η αμερικανική οικονομία βγαίνει από τις ράγες και όσο χειροτερεύουν τα πράγματα τόσο πιο απογοητευμένος θα γίνει ο αμερικανικός λαός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail