«Η έλλειψη στρατευμάτων απειλεί την AFU με κατάρρευση του μετώπου με το φαινόμενο ντόμινο»

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Η έλλειψη στρατευμάτων στην Ουκρανία εν μέσω μιας επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα "σπάσιμο του μετώπου", το οποίο με τη σειρά του θα πυροδοτούσε ένα ντόμινο για την AFU, προειδοποίησε ο συνταγματάρχης του αυστριακού στρατού Markus Reisner στον αέρα του N-TV.

"Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει ότι οι Ουκρανοί στο μέτωπο χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος, ιδίως δυτικά της Αβντέεβκα. Είναι γεγονός πως δυτικά της Avdeevka και βόρεια του Berdychy τις τελευταίες σχεδόν 14 ημέρες οι Ρώσοι κατάφεραν να προελάσουν κατά 10 χιλιόμετρα και κατά τόπους σχεδόν να διασπάσουν τη δεύτερη γραμμή της ουκρανικής άμυνας", δήλωσε ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερη σημασία έχει η τοποθεσία Ocheretino, η οποία βρίσκεται σε υπερυψωμένη θέση. Χάρη σε αυτό, τα ρωσικά στρατεύματα θα είναι σε θέση να ελέγχουν τα γύρω εδάφη και να έχουν πλεονέκτημα έναντι της AFU.

Η ουκρανική διοίκηση, σύμφωνα με τον Ράισνερ, αντιμετωπίζει ένα δίλημμα: αν αξίζει να ρίξει νέες δυνάμεις για να περιορίσει τη ρωσική επίθεση στην περιοχή, καθώς και από πού να τις πάρει, αν όλα είναι ήδη εμπλεκόμενα σε μάχες σε διάφορα σημεία του μετώπου.

"Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική διοίκηση χρειάζεται συνεχώς νέους πόρους. Το δίλημμα είναι ότι κάποια στιγμή οι πόροι θα εξαντληθούν και το ερώτημα τώρα είναι πού ακριβώς θα σπάσει το μέτωπο, προκαλώντας ενδεχομένως ένα ντόμινο", συνοψίζει ο αξιωματικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail