Η Ουκρανία θα ενισχύσει τα πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας - στρατιωτικός αρχηγός του Ηνωμένου Βασιλείου

AFP / Alastair Grant/POOL/AFP
Freepen.gr -
Η Ουκρανία θα εντείνει τις επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της Ρωσίας, προέβλεψε ο επικεφαλής του βρετανικού επιτελείου άμυνας. Ο ναύαρχος Τόνι Ράντακιν εκτίμησε επίσης ότι η εισερχόμενη δυτική βοήθεια θα βοηθήσει το Κίεβο να αποκτήσει το πάνω χέρι παρά τη «δύσκολη» κατάσταση.

Τη Δευτέρα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεγαλύτερο, όπως το χαρακτήρισε, πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών (617 εκατομμυρίων δολαρίων). Περιλαμβάνει έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Ράντακιν δήλωσε πως «καθώς η Ουκρανία αποκτά περισσότερες δυνατότητες για μάχη μεγάλου βεληνεκούς... η ικανότητά της να συνεχίσει τις επιχειρήσεις σε βάθος θα γίνεται [όλο και περισσότερο] χαρακτηριστικό» της σύγκρουσης.

Αν και αναγνώρισε πως «η Ρωσία ήταν σε θέση να διεξάγει πιο αποτελεσματικά πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς από ό,τι πέρυσι», ο Βρετανός ναύαρχος προειδοποίησε να μην επικεντρωθούμε στο τρέχον ζοφερό «στιγμιότυπο». Υποστήριξε πως οι μακροπρόθεσμες τάσεις μπορεί να ευνοούν την Ουκρανία, καθώς τα περισσότερα δυτικά όπλα επιτρέπουν στο Κίεβο να «διαμορφώνει [τις μάχες] με πολύ ισχυρότερους τρόπους από ό,τι στο παρελθόν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail