Κανένα σχέδιο πολεμικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ

nato.int
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ δε σχεδιάζει να στείλει μονάδες μάχης στην Ουκρανία, αν και ορισμένοι από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ έχουν στρατιωτικούς συμβούλους εκεί, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Δεν υπάρχουν σχέδια για οποιαδήποτε πολεμική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά φυσικά αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν άνδρες και γυναίκες με στολή στις πρεσβείες τους που δίνουν συμβουλές", δήλωσε σε συνέντευξή του στο MSNBC.

"Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με στολή που μπορεί να είναι παρόντες ή είναι παρόντες και της πολεμικής παρουσίας και της παρουσίας πολεμικών δυνάμεων. Και δεν έχουμε κανένα σχέδιο παρουσίας αυτού του είδους. Αυτό που κάνουμε στην Ουκρανία είναι ότι τους βοηθάμε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους". Είπε, προσθέτοντας πως η υποστήριξη του ΝΑΤΟ "δεν είναι φιλανθρωπία, είναι επένδυση στη δική μας ασφάλεια".

Η στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία είναι "πολύ αργά", αλλά οι καθυστερήσεις είχαν τις "συνέπειές" τους, είπε επίσης ο Στόλτενμπεργκ.

"Δεν είναι πολύ αργά, αλλά φυσικά η καθυστέρηση είχε πραγματικές συνέπειες <...> οι Ρώσοι έχουν πολύ περισσότερα πυρομαχικά", δήλωσε σε συνέντευξή του στο MSNBC, σχολιάζοντας το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. "Είδαμε ότι λιγότεροι ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν απλά και μόνο επειδή δεν έχουν συστήματα αεράμυνας, αλλά και πυρομαχικά για τα συστήματα αεράμυνας. Αλλά δεν είναι πολύ αργά γιατί οι Ουκρανοί επέδειξαν μια τεράστια ικανότητα στην υπεράσπιση της χώρας τους".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail