Λουκασένκο: "Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο"

Pavel Bednyakov/POOL/TASS
Freepen.gr - Σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στη Λευκορωσία, η χώρα θα είναι έτοιμη, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

"Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι θέλουμε πόλεμο. Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, μην το συζητάτε. Δεν ήμουν εγώ ο πρώτος που είπε: "Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο". Είναι μια εύστοχη ρήση μέχρι σήμερα", τόνισε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην περιοχή Γκόμελ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας λαμβάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ενώ παρέχονται στον στρατό διάφορα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός. "Εάν κάποιος [σε μη φιλικές χώρες] ουρλιάζει, μας χτυπάει, θα πρέπει να ξέρετε πως αυτό σημαίνει ότι κάνουμε το σωστό. Αντίθετα, αν αρχίσουν να μας επαινούν, αυτό σημαίνει πρόβλημα", σημείωσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι η Λευκορωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. "Δεν χρειάζεται να απειλήσουμε κανέναν. Δεν επιθυμούμε τα εδάφη των άλλων. Στην πραγματικότητα, προσευχόμαστε στον Θεό να μας δώσει δύναμη να καλλιεργήσουμε τη γη που ήδη έχουμε", σημείωσε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail