Ο κορυφαίος στρατηγός της Ουκρανίας παραδέχεται «τακτική» υποχώρηση

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την προέλασή τους προς τα δυτικά από το Ντονέτσκ, αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να αποσυρθούν από τρία ακόμη χωριά υπό τις σφοδρές επιθέσεις πολλών ταξιαρχιών, παραδέχθηκε ο ανώτατος στρατηγός του Κιέβου.

Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν από τα χωριά Berdychi και Semyonovka, στα βορειοδυτικά της Avdeevka, και από το Novomikhailovka, στα νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, δήλωσε την Κυριακή ο αρχιστράτηγος Aleksandr Syrsky σε ανάρτησή του στο Telegram. Οι υπεράριθμοι Ουκρανοί υποχώρησαν για να διαφυλάξουν «τη ζωή και την υγεία των υπερασπιστών μας», πρόσθεσε.

«Η πιο δύσκολη κατάσταση είναι στις κατευθύνσεις Ποκρόβσκ και Κουράχοβο, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες», είπε ο Σύρσκι. «Ο εχθρός έχει εμπλέξει έως και τέσσερις ταξιαρχίες σε αυτές τις κατευθύνσεις και προσπαθεί να αναπτύξει μια επίθεση δυτικά της Αβντέεβκα και της Μαριίνκα, φτάνοντας προς το Ποκρόβσκ και το Κουράχοβο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail