Το Τελ Αβίβ επιβεβαιώνει ότι βασική αεροπορική βάση υπέστη ζημιές από ιρανικά πλήγματα

Freepen.gr - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μία από τις βάσεις του υπέστη ζημιές κατά την αεροπορική και πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ στις 14 Απριλίου.

"Καταγράφηκαν κάποιες ζημιές, μεταξύ άλλων σε μια στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, προσθέτοντας πως προκλήθηκαν μικρές ζημιές στη βάση και ότι ένα κορίτσι στην περιοχή Νεγκέβ τραυματίστηκε από θραύσματα.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την επίθεση της Τεχεράνης με βαλλιστικό πύραυλο στην αεροπορική βάση Νεβατίμ του Ισραήλ στην έρημο Νεγκέβ στο νότο. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την αεροδιαστημική δύναμη του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), σε συντονισμό με άλλες μονάδες του ιρανικού στρατού.

Οι ιρανικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει πυραυλικές ασκήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, προσομοιώνοντας μια επίθεση στη συγκεκριμένη ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση. Η αεροπορική βάση Νεβατίμ, σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων από το ιρανικό έδαφος, στεγάζει τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη F-35. Η εγκατάσταση διαθέτει αεροδρόμιο και τρεις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail