Η "τιμωρία" του Ισραήλ ολοκληρώθηκε, δεν υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί - Τεχεράνη

Global Look Press / Iranian Army Office
Freepen.gr -
Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά του Ισραήλ, η οποία περιελάμβανε μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, ο υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Τεχεράνη εξαπέλυσε ένα "εκτεταμένο" μπαράζ εναντίον του εβραϊκού κράτους, το οποίο, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), περιελάμβανε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι. Η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, όπως υποστηρίζει το Ιράν, στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό της Συρίας νωρίτερα αυτόν το μήνα, από την οποία σκοτώθηκαν αρκετοί ανώτεροι Ιρανοί στρατιωτικοί.

Μιλώντας στον απόηχο της επίθεσης την Κυριακή, ο Μπαγκερί εξήγησε ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν πως το "σιωνιστικό καθεστώς πέρασε την κόκκινη γραμμή" με τρόπο που δεν μπορεί να γίνει ανεκτός.

Οι ενέργειες του Ισραήλ, συνέχισε ο στρατηγός, δε θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες. "Ο Ανώτατος Ηγέτης είπε επίσης ότι αυτή η τιμωρία πρέπει να πραγματοποιηθεί και, δόξα τω Θεώ, αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τις προσπάθειες των [Ισλαμικών] Φρουρών της Επανάστασης [Σώμα] και τη βοήθεια άλλων ενόπλων δυνάμεων".

"Βλέπουμε αυτή την επιχείρηση ως ένα πλήρες αποτέλεσμα, και αυτή η επιχείρηση έχει τελειώσει κατά τη γνώμη μας, και δεν έχουμε καμία πρόθεση να συνεχίσουμε την επιχείρηση", δήλωσε ο Bagheri, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι αν αναλάβει περαιτέρω δράση κατά του Ιράν, "η επόμενη επιχείρηση θα είναι πολύ πιο εκτεταμένη".

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου πρόσθεσε πως ο ιρανικός στρατός στόχευσε ένα "μεγάλο κέντρο πληροφοριών" που παρείχε πληροφορίες στο Ισραήλ και την αεροπορική βάση Νεβατίμ, η οποία, όπως είπε, φιλοξενούσε μαχητικά αεροσκάφη F-35 αμερικανικής κατασκευής που συμμετείχαν στην επιδρομή στο προξενείο της Δαμασκού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail