Ο Πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για σκληρότερη δράση

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε το Ισραήλ να αποφύγει κάθε νέα πράξη τυχοδιωκτισμού, διαφορετικά θα δεχθεί ένα ακόμη χτύπημα πολύ σκληρότερο από το νόμιμο πλήγμα αντιποίνων που εξαπέλυσε το Ιράν κατά των ισραηλινών στρατιωτικών στόχων νωρίς την Κυριακή.

Ο Ιρανός πρόεδρος εξέδωσε μήνυμα την Κυριακή στον απόηχο της μαζικής επιχείρησης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποίησε το IRGC κατά του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ως απάντηση στη μοιραία αεροπορική επιδρομή στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος

Μεγάλο και υπερήφανο έθνος του Ιράν

Χθες το βράδυ, τα γενναία και θαρραλέα παιδιά σας στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, με τη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των αμυντικών και πολιτικών τομέων της χώρας, έθεσαν μια νέα σελίδα στην ιστορία της εξουσίας του Ιράν και έδωσαν ένα μάθημα στον σιωνιστικό εχθρό. Η τιμωρία του επιτιθέμενου, που ήταν η ειλικρινής υπόσχεση του ισχυρού και σοφού ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης, έγινε πραγματικότητα. Οι περήφανες ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έχουν στοχεύσει στρατιωτικούς στόχους που ανήκουν στο σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης στις συνδυασμένες επιχειρήσεις τους. Αυτό το αμυντικό μέτρο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του εγγενούς δικαιώματος νόμιμης άμυνας του αγαπητού Ιράν, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των στόχων και των συμφερόντων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ιδίως στην στρατιωτική επίθεση του εν λόγω καθεστώτος την 1η Απριλίου 2024 κατά της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Δαμασκό -η οποία οδήγησε στο μαρτυρικό θάνατο ορισμένων διάσημων γενναίων ανδρών της χώρας μας. Το συνδυασμένο επιχειρησιακό μήνυμα της χθεσινής νύχτας ήταν εξουσία και αποτροπή για την ισλαμική Ούμμα και φόβος και ταπείνωση για τους εχθρούς της ανθρωπότητας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών και ιδιαίτερα των τελευταίων δέκα ημερών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν χρησιμοποίησε όλα τα περιφερειακά και διεθνή εργαλεία και διευκολύνσεις για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στους θανάσιμους κινδύνους που προκύπτουν από την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έναντι των συνεχών παραβιάσεων από το σιωνιστικό καθεστώς, αλλά δυστυχώς, το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπό την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων άλλων υποστηρικτών του σιωνιστικού καθεστώτος, δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Η σοφή και έγκυρη δράση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για την υπεράσπιση της ακεραιότητας, της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Ισλαμικής Δημοκρατίας ήταν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της τιμωρίας του επιτιθέμενου και της εγκαθίδρυσης σταθερότητας στην περιοχή. Τώρα, με διακριτικότητα και ευφυΐα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, σε πρώτη φάση, στόχευσε ορισμένες στρατιωτικές βάσεις του κατοχικού, αντι-ασφαλούς και αποσταθεροποιητικού καθεστώτος με τις επιχειρήσεις της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί την ειρήνη και την σταθερότητα της γύρω περιοχής απαραίτητη για την εθνική της ασφάλεια και δε φείδεται προσπαθειών για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Σήμερα, είναι απολύτως σαφές σε κάθε δίκαιο παρατηρητή ότι οι ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος ως κατοχικής, τρομοκρατικής και ρατσιστικής οντότητας -η οποία δεν θεωρεί πως δεσμεύεται από κανέναν νομικό ή ηθικό ή ανθρωπιστικό κανόνα και κανόνα, και κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών, έχει προωθήσει την εκστρατεία γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων και την περαιτέρω ανασφάλεια στην περιοχή και τον κόσμο με τη συνεργατική υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων άλλων δυτικών χωρών- αποτελεί άμεση και συνεχή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Η ισχύς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι η ισχύς της ασφάλειας και εξυπηρετεί την υπεράσπιση των συμφερόντων των χωρών και των εθνών της περιοχής. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι αποφασισμένη να προωθήσει την πολιτική γειτονίας και να προωθήσει τη φιλία και τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες. Οι λαοί της περιοχής, όλων των δογμάτων, θρησκειών και ιδανικών, αξίζουν να ζουν σε ειρήνη και ηρεμία και δυστυχώς, τα κακά του κατοχικού, επεκτατικού και υπεροπτικού καθεστώτος έχουν στερήσει από τους ανθρώπους της περιοχής μας αυτή την ευλογία για αρκετές δεκαετίες.

Η "αντίσταση" είναι η λέξη-κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και την άρνηση της κατοχής και της τρομοκρατίας κάθε είδους. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί τη γενοκτονία και τη βία του σιωνιστικού καθεστώτος ως την αιτία της κρίσης στην περιοχή και δε φείδεται προσπαθειών για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Ιμάμη Χαμενεΐ, του Ανώτατου Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης, και με την υποστήριξη του περήφανου έθνους και των ισχυρών ενόπλων δυνάμεων του Ισλαμικού Ιράν, τονίζω ότι οποιαδήποτε νέα περιπέτεια κατά των συμφερόντων του ιρανικού έθνους θα απαντηθεί με μια βαρύτερη και λυπηρή απάντηση από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Οι γενναίοι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων παρακολουθούν κάθε κίνηση παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην περιοχή και αν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν διεστραμμένη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο βίαιη απάντηση.

Συμβουλεύουμε τους υποστηρικτές του κατοχικού καθεστώτος να εκτιμήσουν αυτή την υπεύθυνη και αναλογική ενέργεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και να σταματήσουν να υποστηρίζουν τυφλά το σιωνιστικό επιθετικό καθεστώς, το οποίο υπήρξε μια από τις κύριες αιτίες της θρασύτητας του καθεστώτος αυτού, της εντατικοποίησης της παραβίασης του νόμου και της χλεύης των διεθνών νόμων και προτύπων.

Χαιρετίζουμε τους περήφανους και αυτοθυσιαζόμενους στρατιώτες και φρουρούς του αγαπητού Ιράν και τους μεγάλους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας μας και τονίζουμε ότι η ισχυρή άμυνα του Ιράν ενάντια στα ξένα κακά είναι προϊόν της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας κάθε μέλους του μεγάλου και αγαπητού ιρανικού έθνους και του θαρραλέου σώματος φρουράς και του ηρωικού στρατού του.

Προσευχόμαστε στον Παντοδύναμο για το μεγαλείο του ιρανικού έθνους και διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα παραλείψουμε καμία προσπάθεια για την προστασία της εξουσίας, της ασφάλειας και της ευημερίας του Ιράν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail