Ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου ότι δε θα υποστηρίξει αντίποινα κατά του Ιράν - Axios

pixabay / Conmongt
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Ουάσινγκτον δεν θα υποστηρίξει αντίποινα κατά του Ιράν, αφού το τελευταίο εξαπέλυσε ένα μπαράζ πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά του εβραϊκού κράτους το Σαββατοκύριακο, ανέφερε το Axios την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το πρακτορείο, ο Μπάιντεν απηύθυνε την προειδοποίηση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το Σάββατο οι δύο ηγέτες. Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι σημείωσαν επίσης πως ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του είναι "εξαιρετικά ανήσυχοι" ότι οποιαδήποτε ενέργεια "'tit-for-tat'" θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο με "καταστροφικές συνέπειες".

Δεδομένων αυτών των ανησυχιών, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον Νετανιάχου ότι το Ισραήλ ουσιαστικά επικράτησε σε αυτή τη σύγκρουση με το Ιράν και τον συμβούλεψε να "πάρει τη νίκη". Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, δήλωσε πως κατανοεί ότι οποιαδήποτε αντίποινα δε θα υποστηριχθούν από τις ΗΠΑ, ανέφερε το Axios.

Εν τω μεταξύ, ένας ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στους Times of Israel ότι η ηγεσία της χώρας δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με μια πιθανή απάντηση και πως το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί σε συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή το απόγευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail