Η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τις ΗΠΑ θα επιταχύνει την απο-δολαριοποίηση - πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ

pixabay / TBIT
Freepen.gr - Η «οπλοποίηση» του αμερικανικού δολαρίου μέσω της κατάσχεσης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια στροφή μακριά από το δολάριο, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg, επικαλούμενο έναν πρώην αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε αυτή την εβδομάδα νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην Αμερική.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ Eswar Prasad έχει προειδοποιήσει ότι «η υπερτροφοδοτούμενη οπλοποίηση του νομίσματός της από την Αμερική μέσω της κατάσχεσης των αποθεμάτων δολαρίου θα προκαλέσει σίγουρα τους αντιπάλους των ΗΠΑ [να εξετάσουν την απο-δολαριοποίηση]».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail