Πάνω από 8.000 στρατιώτες έχασε την τελευταία εβδομάδα η Ουκρανία

Sputnik
Freepen.gr - Οι απώλειες στρατιωτικού προσωπικού του Κιέβου ξεπέρασαν τις 8.000 την τελευταία εβδομάδα, εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης της Μόσχας στο Ντονμπάς, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μια σειρά αναρτήσεων στο Telegram το Σάββατο. Ο στρατός της χώρας κατέλαβε δύο οικισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις και έχει κερδίσει έδαφος σε όλη την περιοχή, ανέφερε.

Η Ουκρανία έχασε συνολικά 8.280 στρατιώτες τις τελευταίες επτά ημέρες, κυρίως στις μάχες στο Ντονμπάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Το Κίεβο έχασε επίσης περίπου δώδεκα άρματα μάχης και αρκετές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, μαζί με εκατοντάδες άλλα κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Paladin των 155 χιλιοστών αμερικανικής κατασκευής, καθώς και σχεδόν 30 συστήματα πυροβολικού που προμηθεύτηκαν από τη Δύση, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία στη σύγκρουση στην Ουκρανία και «διέλυσαν το μύθο της υπεροχής των δυτικών όπλων».

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, ο στρατηγός Αλεξάντρ Σύρσκι, χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο «δύσκολη», καθώς συνομίλησε με τους δυτικούς υποστηρικτές του Κιέβου μέσω βιντεοκλήσης την Παρασκευή. Τα πράγματα «έχουν την τάση να χειροτερεύουν», είπε σε ανάρτηση στο Telegram που αναφέρει την εικονική συνάντηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail