Η Νορβηγία σχεδιάζει να αναπτύξει νέο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 570 εκ. δολαρίων

pixabay / keridjackson
Freepen.gr - Ο υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας Terje Aasland παρέλαβε το σχέδιο ανάπτυξης ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, το οποίο θα συνδεθεί με μια υφιστάμενη πλατφόρμα και αναμένεται να κοστίσει 572 εκατομμύρια δολάρια (6,3 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες).

Ο διαχειριστής του κοιτάσματος, η OKEA, υπέβαλε το σχέδιο ανάπτυξης και λειτουργίας (PDO) του κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου Bestla, το οποίο θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Brage, γεγονός που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κοιτάσματος Brage, ανακοίνωσε την Τρίτη το νορβηγικό υπουργείο Ενέργειας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διαχειριστής OKEA και οι εταίροι του στο κοίτασμα Brasse το μετονόμασαν σε Bestla και έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση να προχωρήσουν στην ανάπτυξη του Bestla με σύνδεση με τις κοντινές εγκαταστάσεις παραγωγής του κοιτάσματος Brage.

Η προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για την Bestla είναι το πρώτο εξάμηνο του 2027, ενώ οι αναμενόμενοι ανακτήσιμοι πόροι εκτιμώνται σε 24 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, δήλωσε το νορβηγικό υπουργείο.

Το σχέδιο της Bestla είναι το πρώτο σχέδιο ανάπτυξης κοιτάσματος που υποβάλλεται φέτος στον υπουργό.

«Ο κόσμος θα χρειάζεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο για πολλά χρόνια ακόμη, γι' αυτό είναι σημαντικό οι εταιρείες να συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέα σχέδια και να συμβάλλουν στη διατήρηση της μακροπρόθεσμης πετρελαϊκής δραστηριότητας στην υφαλοκρηπίδα", ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Aasland.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail