"Δοκιμάστε να ζήσετε μαζί τους!" - Η Μποτσουάνα προσφέρει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία

pixabay / hbieser
Freepen.gr - Η Μποτσουάνα προσφέρθηκε να στείλει 20.000 ελέφαντες στο Βερολίνο, λέγοντας στην κυβέρνηση της Γερμανίας πως θα πρέπει να δοκιμάσει να ζήσει με τα θηλαστικά πριν προωθήσει την απαγόρευση του κυνηγιού τροπαίων στις αφρικανικές χώρες.

Οι εκκλήσεις της ομοσπονδιακής υπουργού Περιβάλλοντος της Γερμανίας Στέφι Λέμκε για την απαγόρευση του κυνηγιού τροπαίων συνάντησαν σθεναρή αντίδραση στην πρωτεύουσα της Μποτσουάνα, Γκαμπορόνε, με τους πολιτικούς ηγέτες να επιμένουν ότι το κυνήγι, όταν γίνεται με βιώσιμο τρόπο, συμβάλλει στην προστασία των καλλιεργειών και των χωριών από την καταστροφή και ενισχύει τον τουρισμό στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Μποτσουάνα Mokgweetsi Masisi δήλωσε πως η χώρα του πάσχει από πανούκλα των ελεφάντων μετά τις πρόσφατες προσπάθειες διατήρησης και ότι ο λαός της Μποτσουάνα εξαρτάται από ορισμένα από τα ζώα που θανατώνονται μέσω του ελεγχόμενου και "βιώσιμου" κυνηγιού.

"Πληρώνουμε το τίμημα για τη διατήρηση αυτών των ζώων για τον κόσμο", δήλωσε ο Masisi στη γερμανική ταμπλόιντ, εξηγώντας ότι είναι πολύ εύκολο για αριστερούς πολιτικούς όπως η Lemke του κόμματος των Πρασίνων "να κάθονται στο Βερολίνο και να έχουν άποψη για τις υποθέσεις μας στη Μποτσουάνα".

Εξήγησε πως η κυβέρνησή του έχει ήδη ξεφορτώσει 8.000 από τα ζώα στη γειτονική Αγκόλα λόγω της εκρηκτικής αύξησης του πληθυσμού τους και απείλησε να στείλει 20.000 ελέφαντες στο Βερολίνο, ώστε οι Γερμανοί πολιτικοί να μπορούν "να ζήσουν μαζί με τα ζώα με τον τρόπο που προσπαθείτε να μας πείτε".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail