Το ριψοκίνδυνο παιχνίδι του ΝΑΤΟ - Στρατεύματα, κατάσκοποι και πύραυλοι Taurus!

Πρόσφατα, συζητήσαμε την απόφαση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς να μην προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus, επικαλούμενος την ανάγκη ανάπτυξης γερμανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόμοια με τις βρετανικές επιχειρήσεις με τους πυραύλους Storm Shadow. Η αποκάλυψη του Scholz αντιμετώπισε βρετανική κριτική για δήθεν κατάχρηση πληροφοριών. Τώρα, προέκυψαν και άλλες σχετικές αναφορές.
 
Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επιβεβαίωση του Σολτς για τη συμμετοχή αξιωματικών και εκπαιδευμένου προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και τώρα ο κόσμος αναρωτιέται φωναχτά για τον ακριβή αριθμό του προσωπικού των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η παρουσία τους είναι σημαντική, με τη συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Πολωνίας και άλλων χωρών.

Στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στις 29 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, υπονοώντας πως η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνική σύγκρουση. Η ομιλία αυτή, που διήρκεσε δύο ώρες, ήρθε στον απόηχο των παρατηρήσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για την αποτροπή ενός ρωσικού θριάμβου.

Η συζήτηση για το ρόλο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι τεταμένη, με κατηγορίες ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο βοηθά την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Ρωσία. Σύμφωνα με αναφορές, οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει έως και 12 βάσεις της CIA κοντά στα ρωσικά σύνορα, γεγονός που θεωρείται επιθετικότητα από τη Μόσχα. Επιπλέον, γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί η στρατιωτική εμβέλεια της Ρωσίας και ενδεχομένως να αλλάξει το καθεστώς της, με το ΝΑΤΟ να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την στρατηγική.

Το περιοδικό Wired ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τεχνολογία για την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων του στενού κύκλου του Πούτιν, με στόχο τον εντοπισμό του ίδιου του Πούτιν. Η αποκάλυψη πως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει τεχνολογία για τον εντοπισμό των κινητών τηλεφώνων του στενού κύκλου του Πούτιν υποδηλώνει πρωτίστως μια πρόθεση που θα μπορούσε να επεκταθεί σε στρατηγικές δολοφονίας. Τέτοιες ενέργειες, παράλληλα με τις προσπάθειες εξόντωσης Ρώσων ηγετών και στρατιωτικών διοικητών με την ουκρανική βοήθεια, υπογραμμίζουν απερίφραστα την εστίαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, πέρα από την απλή επίτευξη στρατιωτικών νικών στο πεδίο της μάχης. Ο στόχος αυτός αποτυπώθηκε με ειλικρίνεια στην πρόσφατη δήλωση της Victoria Nuland, όπου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την τρέχουσα ρωσική ηγεσία, υποδηλώνοντας την επιθυμία για μια ριζικά διαφορετική δομή διακυβέρνησης στη Ρωσία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρωταρχικός στόχος για τους πράκτορες που συνδέονται με το ΝΑΤΟ, έχει επιβιώσει από απόπειρες δολοφονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο γραφείο του στο Κρεμλίνο και ενός θανατηφόρου δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του στη Μόσχα, αναδεικνύοντας τους κινδύνους της κατασκοπείας. Παρά τους κινδύνους αυτούς και τη θανατηφόρα φύση της ρωσικής πολιτικής, ο Πούτιν δεν έχει προβεί σε αντίποινα κατά των ηγετών του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας.

Εν μέσω αυτών των εντάσεων, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, οι δεξαμενές σκέψης και οι ουκρανικές πηγές έχουν ζωγραφίσει μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης της Ουκρανίας, υποδηλώνοντας μια πιθανή ήττα μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτή η προοπτική προκάλεσε την επείγουσα αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών, οδηγώντας σε μια έκτακτη συνάντηση στο Παρίσι που ενορχήστρωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε αυτή τη συνάντηση, τα ευρωπαϊκά έθνη συζήτησαν την αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής όπλων μεγάλου βεληνεκούς. Ωστόσο, η Γερμανία εξέφρασε επιφυλάξεις, ιδίως όσον αφορά την προμήθεια πυραύλων Taurus, αναδεικνύοντας τις πολυπλοκότητες και τις διαιρέσεις εντός της προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσής της με τη Ρωσία.

Η διστακτικότητα της γερμανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, ενδεχομένως λόγω του φόβου ρωσικών αντιποίνων ή ρητών προειδοποιήσεων από τη Ρωσία, αναδεικνύει μια κρίσιμη καμπή στην πολιτική του ΝΑΤΟ όσον αφορά την Ουκρανία.
 
Η επακόλουθη δημόσια αναγνώριση από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σχετικά με τη λειτουργία πυραύλων Storm Shadow από τα βρετανικά στρατεύματα στην Ουκρανία αφαίρεσε ακούσια το πέπλο της μυστικότητας από τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, υποδηλώνοντας την ανάγκη για επείγουσα επαναξιολόγηση της στάσης και της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η αποκάλυψη των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφος, παρά τις επίσημες πολιτικές κατά των εν λόγω αναπτύξεων, υπονομεύει τη θέση της συμμαχίας για εύλογη άρνηση, αυξάνοντας τις ρωσικές ανησυχίες σχετικά με την στρατιωτική υποστήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων όπλων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν ρωσικές μη στρατιωτικές περιοχές.

Οι ρητές προειδοποιήσεις του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε αντιληπτές προκλήσεις του ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει σημαντικά τις εντάσεις.

Οι εικασίες σχετικά με την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ για μια σύγκρουση με τη Ρωσία υποδηλώνουν μια στρατηγική αβλεψία. Με τη μετακίνηση βασικών αμυντικών μέσων στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ έθεσε σε κίνδυνο την άμυνά του έναντι συμβατικών και πυρηνικών απειλών. Κλιμακώνοντας τις εντάσεις μέσω της ρητορικής, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει κινδύνους από την τρέχουσα στρατηγική του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail