Πύραυλοι για την Ουκρανία; Παράξενη γερμανική πολεμική προπαγάνδα σε παιδικό κανάλι με όπλα που μιλούν

Freepen.gr - Επί του παρόντος, μαίνεται μια έντονη συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να προμηθεύσει πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, με το εθνικό παιδικό κανάλι KIKA να μπαίνει τώρα στη συζήτηση σε ένα κλιπ που καταγγέλλεται από επικριτές, αναφέρει το REMIX.

Το KIKA, το οποίο διοικείται από τους γίγαντες των δημόσιων μέσων ενημέρωσης ARD και ZDF, οι οποίοι χρηματοδοτούνται και οι δύο από τους Γερμανούς φορολογούμενους, έτρεξε ένα επεισόδιο με τίτλο "Όχι TAURUS για την Ουκρανία" που παρουσιάστηκε στο παιδικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα "Logo!".

Το τμήμα καυτηριάζει τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς επειδή δεν έστειλε πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, ενώ χρησιμοποιεί ωμή γλώσσα στο κλιπ των 54 δευτερολέπτων.

Σε μια σκηνή, ο πύραυλος Taurus μιλάει, λέγοντας: "Ο πύραυλος Taurus δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία: "Πρέπει να δώσουμε στον Όλαφ Σολτς μια πραγματική μάχη με πυραύλους cruise... Αρνείται να με εκδώσει στην Ουκρανία".

Ο Taurus απευθύνεται και σε άλλους πυραύλους στο κλιπ, όπως ο Storm Shadow από τη Μεγάλη Βρετανία και ο SCALP από τη Γαλλία. Όταν ο Taurus διαμαρτύρεται ότι δεν τον στέλνουν στην Ουκρανία, το άρμα Leopard παρεμβαίνει λέγοντας ότι η ίδια ιστορία συνέβη και με αυτόν. Ο Scholz αρνήθηκε κυρίως πως η Γερμανία θα έστελνε τα άρματα μάχης στη Ρωσία, πριν συμφωνήσει αργότερα, με τα άρματα μάχης να εμφανίζονται πλέον τακτικά στο πεδίο της μάχης.

"Ε, άντε γ...μήσου, οι Ουκρανοί θα με πιάσουν", λέει ο SCALP στον Taurus, οπότε ο Taurus απαντά: "Δεν είναι περίεργο που με θέλουν. Είμαι σαφώς ο καλύτερος πύραυλος κρουζ!".

Ο SCALP απαντά: "Άσε με να μαντέψω, δεν σου επιτρέπεται να πας στην Ουκρανία επειδή ο καγκελάριος σου διστάζει και διστάζει ξανά;"

Το Storm Shadow αναφέρεται επίσης στον Taurus ως "πύραυλο για κ...λους", καθώς οι πύραυλοι διαπληκτίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του βίντεο.

Το παράξενο κομμάτι προπαγάνδας, το οποίο φαίνεται να στοχοποιεί τον Σολτς για τη διστακτικότητά του να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, δέχτηκε έντονη κριτική από τους χρήστες του Youtube.

Ένας χρήστης ανέφερε: "Ο συντάκτης που είναι υπεύθυνος γι' αυτό πρέπει να απολυθεί αμέσως".

Ένας άλλος χρήστης δήλωσε πως εργαζόταν για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας και σοκαρίστηκε από το βίντεο.

"Αδιανόητο! Κάποτε έγραφα σενάρια για το παιδικό κανάλι, για το "Bernd, das Brot". Τότε, ο συντάκτης διέγραψε τη λέξη "νεκρός" στο σενάριό μου, η οποία έκανε υπέροχη ομοιοκαταληξία με το "ψωμί", αλλά δεν είχε σκοπό να τρομάξει τα παιδιά. Σήμερα, υπάρχουν διαφημίσεις για όπλα στο ίδιο δίκτυο", έγραψε σε ένα δημοφιλές σχόλιο.
Ένας άλλος χρήστης έγραψε: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αναγκάζομαι να πληρώνω γι' αυτούς τους ανθρώπους για να φτιάχνουν γελοιογραφίες για όπλα μαζικής καταστροφής, lol".

Όλοι οι Γερμανοί αναγκάζονται να πληρώνουν για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ZDF και ARD, τα οποία λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τέλη κάθε χρόνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail