Την αγορά σημαντικού αριθμού μαχητικών Rafale στη Γαλλία εξετάζει το Βελιγράδι

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι σκοπεύει να συζητήσει την αγορά αρκετών μαχητικών αεροσκαφών Rafale με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στη Γαλλία.

Το Σάββατο οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις πέταξαν ένα ζεύγος μαχητικών MiG-29 σε υπηρεσία για να αναχαιτίσουν ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο σε ύψος 5.500 μέτρων πάνω από την πόλη Valjevo, 100 χλμ. δυτικά του Βελιγραδίου, αλλά όταν τα μαχητικά μπήκαν στη ζώνη αναχαίτισης, το αντικείμενο είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Σερβίας και ανώτατος διοικητής μαζί με τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς, την πρόεδρο της Βουλής Άνα Μπρνάμπιτς και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων περιηγήθηκαν στο μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μπατάινιτσα κοντά στο Βελιγράδι. Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Milorad Dodik ήταν επίσης μεταξύ των παρευρισκομένων. Ο πρόεδρος της Σερβίας και οι διοικητές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα μαχητικά αεροσκάφη της 204ης Ταξιαρχίας της σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας ενώ ένα ζεύγος MiG-29 σε υπηρεσία πέταξε μαζί τους.

Ο Βούτσιτς δήλωσε πως όποιο και αν ήταν το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο στον αέρα το Σάββατο - ένα μετεωρολογικό μπαλόνι ή ένας "κατάσκοπος" - την επόμενη φορά τα μέσα αεράμυνας θα πρέπει να καταρρίψουν έναν τέτοιο στόχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail