Κινέζοι ειδικοί αμφισβητούν ότι το ISIS βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Μόσχα

RIA Novosti / Sergey Bobylev
Freepen.gr - Οι ιδιαιτερότητες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall εγείρουν αμφιβολίες ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται γι' αυτήν, σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, που επικαλείται η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times.

Σύμφωνα με τον Wang Xiaoquan, ερευνητή στο Ινστιτούτο Ρωσίας, Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, η εκδοχή πως το ISIS βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση είναι «λίγο τραβηγμένη», καθώς η κατάσταση στη Συρία έχει έχει ήδη σταθεροποιηθεί και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι κυρίως μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

«Εάν το ISIS διεξήγαγε μια τρομοκρατική επίθεση, δεν θα ήταν πιο λογικό να στοχεύσει το Ισραήλ και όχι τη Ρωσία;» - αναφέρει ένας εκ των ειδικών.

Ένας εμπειρογνώμονας από την Κινεζική Ακαδημία Σύγχρονων Διεθνών Σχέσεων, ο Λι Γουέι, σημείωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα πρότυπα προηγούμενων επιθέσεων από την τρομοκρατική οργάνωση.

«Καθοδηγούμενα από τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, τα μέλη του IS συνήθως πραγματοποιούν επιθέσεις μοναχικού λύκου ή αυτοκτονίας», είπε.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Λι Γουέι, είναι απίθανο να εμπλέκεται η ουκρανική κυβέρνηση στην τρομοκρατική επίθεση, αλλά εάν διαπιστωθεί πως τυχόν εξτρεμιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση, αυτό θα φέρει το Κίεβο σε δυσμενή θέση.

Ο Wang Xiaoquan σημείωσε ότι εάν διαπιστωθεί ότι το Κίεβο εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικές χώρες θα «χάσουν τη νομιμότητά τους να υποστηρίζουν την Ουκρανία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail