Σταματήστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία: Η Ζαχάροβα απαντά στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός του Μακρόν

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr -  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στο Κίεβο και να προτείνει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας την τελευταία πρωτοβουλία του Γάλλου ηγέτη, ο οποίος δήλωσε πως θα ζητήσει από τη Ρωσία να παρατηρήσει την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Ρωσίδα διπλωμάτης είπε: "Έρχομαι με μια πρόταση ως απάντηση στην πρόταση του Μακρόν: να σταματήσει η προμήθεια όπλων που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία [αμάχων] και επίσης να σταματήσει η χορηγία της τρομοκρατίας".

"Προτείνω επίσης στον Μακρόν να υποβάλει παρόμοια πρόταση στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Πολλά πιθανώς εξαρτώνται από το τι θα πει η Γαλλία εκεί", υποστήριξε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο Μακρόν δήλωσε σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια ενός ουκρανικού τηλεμαραθωνίου ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής Ρώσων αθλητών ως ουδέτερων, είπε ότι, ως διοργανώτρια χώρα, η Γαλλία στέλνει μήνυμα ειρήνης, καθώς ακολουθεί τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail