Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ουκρανία αυξήθηκε κατά 16% σε καιρό πολέμου

Photo: flickr.com by Министерство обороны Украины is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.
Πανταχού παρούσα διαφθορά στην Ουκρανία: Ο καθένας κερδίζει χρήματα από τον πόλεμο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ουκρανία αυξήθηκε κατά 16% κατά τη διάρκεια των δύο ετών των εχθροπραξιών επίσημα στοιχεία. Κλέβουν σε όλα τα επίπεδα στην Ουκρανία. Μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο εξ ορισμού.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Χρυσές βούρτσες τουαλέτας για τα σχολεία

Ο Daniil Getmantsev, επικεφαλής της φορολογικής επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε στο Telegram ότι πρόκειται για εκατομμυριούχους γρίβνα - άτομα με εισόδημα άνω του 1 εκατομμυρίου ουκρανικών γρίβνα (26.000 δολάρια) ετησίως (στοιχεία που προέρχονται από δηλώσεις εισοδήματος και περιουσίας για το 2022).

Οι συντάκτες του ουκρανικού καναλιού Black Square στο Telegram καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η διαφθορά στην Ουκρανία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου σε όλα τα επίπεδα.

Το κανάλι αναφέρεται στην προμήθεια βουρτσών τουαλέτας για ένα σχολείο στο Krivoy Rog (Kryvyi Rih) στην τιμή των 4.000 γρίβνα το τεμάχιο, όταν συνήθως κοστίζουν 500-600 γρίβνα. Τουλάχιστον πέντε άτομα εμπλέκονται στο σύστημα διαφθοράς (διευθυντής προμηθειών, διευθυντής, λογιστής, διευθυντής και λογιστής του αντισυμβαλλομένου). Σίγουρα υπάρχουν και ανώτεροι αξιωματούχοι που είχαν επίσης το μερίδιό τους.

Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να βγάλει πολλά από τις βούρτσες τουαλέτας, αλλά οι επισκευές του μετρό του Κιέβου είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Το μετρό του Κιέβου πρέπει να κλείσει
"Δεν έγινε τίποτα, οι δύτες έβαζαν μόνο την υπογραφή τους επιβεβαιώνοντας ότι κάτι γινόταν, αλλά όχι. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει σε όλη την πρωτεύουσα", δήλωσε ο Μπαχμάτοφ.

Το μετρό του Κιέβου πρέπει να κλείσει, καθώς η περαιτέρω λειτουργία του είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες του, πιστεύει ο αξιωματούχος.

Ο πρώην βουλευτής της Ουκρανίας Σεργκέι Πασίνσκι και ο πρώην πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έκλεψαν καύσιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αξίας 1 δισεκατομμυρίου γρίβνα. Ο πρώην εισαγγελέας στην υπόθεση των κλεμμένων καυσίμων David Sakvarelidze δήλωσε πως ο Ποροσένκο προσωπικά παρεμπόδισε την έρευνα και κάλυψε τον Pashinsky.

Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα από την περιοχή Cherkasy, όπου τοπικοί αξιωματούχοι καυχήθηκαν για τις δραστηριότητες συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά ενός αυτοκινήτου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Τα χρήματα εκλάπησαν και ήταν ένας Νορβηγός κάτοικος που αγόρασε το όχημα.

Οι στρατιώτες κλέβουν τους στρατιώτες

Κλέβουν και μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Έτσι, ο επικεφαλής του τμήματος τροφίμων μιας στρατιωτικής μονάδας και ο επικεφαλής του κυλικείου έκλεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για το στρατιωτικό προσωπικό και τα πούλησαν σε έναν τοπικό επιχειρηματία.

Από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο του 2023, "διέγραψαν" περισσότερους από τρεις τόνους προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων κρέατος, ζάχαρης, δημητριακών, γαλακτοκομικών προϊόντων, λαδιού, αυγών, σοκολάτας, χυμών κ.λπ.

Το κανάλι Telegram παρουσιάζει στον αναγνώστη τη βουλευτή του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιέβου Γιούλια Σιμουνίνα, η οποία αγόρασε μια Mercedes-Benz για 1,5 εκατ. γρίβνα, άνοιξε ένα μεσιτικό γραφείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου αργότερα έλαβε επίσης άδεια παραμονής και νοίκιασε ένα διαμέρισμα για ένα χρόνο για 1,4 εκατ. γρίβνα. Ο γιος της Simunina σπουδάζει στο ελίτ κολέγιο CATS στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένα έτος κοστίζει 1 εκατομμύριο γρίβνα.

Εν τω μεταξύ, οι κλέφτες Ουκρανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να αυξήσουν τον "πολεμικό" φόρο αυξάνοντας την είσπραξη από τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Προβλέπεται η αναπλήρωση του προϋπολογισμού κατά 44 δισεκατομμύρια γρίβνα σε βάρος τους. Το αντίστοιχο νομοσχέδιο πρόκειται να υποβληθεί προς συζήτηση τον Μάρτιο. Ένα τεράστιο μέρος αυτών των χρημάτων θα καταχραστεί και πάλι.

Το ερώτημα παραμένει: μπορεί μια χώρα με αυτό το επίπεδο διαφθοράς να κερδίσει έναν πόλεμο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail