Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι ο στρατός δεν μπορεί να τους υπερασπιστεί - δημοσκόπηση

Global Lοοk Ρress / FΙοrian Gaertner
Freepen.gr - Η πλειονότητα των Γερμανών έχει ελάχιστη έως καθόλου εμπιστοσύνη στην ικανότητα του στρατού να υπερασπιστεί το έθνος σε περίπτωση επίθεσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν πιστεύουν στις δυνατότητες της Bundeswehr, ενώ μόνο το 10% εκφράζει εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις.

Περίπου το 30% δεν αισθάνεται "καθόλου εμπιστοσύνη" ότι ο στρατός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν πιθανό αντίπαλο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την Civey για λογαριασμό του περιοδικού Focus. Ένα άλλο 45% έχει "χαμηλή εμπιστοσύνη" στο στρατό, ενώ το 15% είναι αναποφάσιστο. Μόνο το 2% δήλωσε πως η εμπιστοσύνη του είναι "πολύ υψηλή", ενώ το 8% δήλωσε ότι είναι "μάλλον υψηλή".

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, μια ισχυρή πλειοψηφία (69%) των Γερμανών δήλωσε πως ο στρατός χρειάζεται περισσότερα χρήματα, με το 64% να λέει ότι το Βερολίνο θα πρέπει να δαπανά περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ του για την εθνική άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail