Ο Λαβρόφ μίλησε για πιθανή σύγκρουση στην Υπερδνειστερία

Sputnik / Mihai Caraus
Freepen.gr - Η Μόσχα δεν αποκλείει ότι το Κισινάου υπολογίζει σε μια στρατιωτική λύση στο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας καθώς οι μολδαβικές αρχές έχουν απορρίψει προτάσεις για συνομιλίες σε μορφή 5+2, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη Izvestiya.

"Προφανώς, η Μολδαβία έχει αποφασίσει να 'εγκαταλείψει' την Υπερδνειστερία. Αρνήθηκαν πολλές προτάσεις των Υπερδνειστεριανών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τη μορφή 5+2". Η (πρόεδρος της Μολδαβίας) Maia Sandu δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Υπερδνειστερία. Πιθανώς, υπάρχει η επιθυμία να ενωθούν με τη Ρουμανία νωρίτερα και μέσω αυτού να κερδίσουν κάποιες πρόσθετες ευκαιρίες. Ίσως υπολογίζουν σε μια στρατιωτική λύση του προβλήματος της Υπερδνειστερίας", δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο θα ήταν απερίσκεπτο για τη μολδαβική ηγεσία και θα πρέπει να το καταλάβουν.

Μιλώντας για τις σχέσεις Ρωσίας-Μολδαβίας, ο Λαβρόφ είπε πως η Σάντου έχει θέσει πορεία για τη διάρρηξή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail