Αν οι ΗΠΑ μπορούν να κατασκευάσουν στρατιωτική βάση στις ακτές της Γάζας, ο Άξονας της Αντίστασης μπορεί επίσης να τη βυθίσει

Η κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής ενός "λιμενικού συστήματος" στα ανοικτά των ακτών της Γάζας για την "παροχή βοήθειας στον πεινασμένο λαό της Γάζας" μπορεί να φανεί σε πολλούς ως μια ανθρωπιστική χειρονομία.

Wesam Bahrani - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Η προβλήτα των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να "υποδεχθεί μεγάλα φορτία που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και προσωρινά καταλύματα", υπερηφανεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το σχέδιο για την κατασκευή του πλωτού στρατιωτικού λιμανιού θα διαρκέσει έως και 60 ημέρες, με περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες να συμμετέχουν στο φιλόδοξο έργο.

Οι παρατηρητές έχουν, ωστόσο, δικαιολογημένα εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με τον σκοπό αυτού του αμερικανικού λιμενικού συστήματος και έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως το Πεντάγωνο σχεδιάζει μια στρατιωτική βάση δίπλα στην αποκλεισμένη λωρίδα.

Είναι σημαντικό να επισημανθούν οι λόγοι για τους οποίους πρόκειται για κάτι περισσότερο απ' ό,τι φαίνεται με το μάτι.

Ο Μπάιντεν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων έξι μηνών ξερνώντας το ένα ψέμα μετά το άλλο σχετικά με τη γενοκτονία της Γάζας, κυριολεκτικά υποτιμώντας τη νοημοσύνη των ανθρώπων. Το γεγονός πως η Γάζα έχει ήδη ένα λιμάνι, το οποίο το Τελ Αβίβ έχει εμποδίσει να λειτουργήσει από το 2007, δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών αφυπνίζεται από το γεγονός πως οι αμερικανικές βόμβες πέφτουν πάνω σε Παλαιστίνια παιδιά στη Γάζα, σκοτώνοντας σχεδόν 14.000 από αυτά και αφήνοντας ορφανά περίπου 20.000 άλλα.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν, η δημοτικότητα του Μπάιντεν έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι τώρα πρόθυμος να εμφανιστεί ενώπιον του αμερικανικού κοινού με κάποιο ανθρωπιστικό πρόσχημα.

Μετά από μήνες μαζικής σφαγής και πείνας στο Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς ότι ο άνθρωπος που κάθεται στο Οβάλ Γραφείο έχει ξαφνικά μετατραπεί σε μεσσία.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τόνισαν επανειλημμένα την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, "πριν από την άφιξη του Ραμαζανιού". Ωστόσο, όλες οι κινήσεις μπλοκαρίστηκαν και ο γενοκτονικός πόλεμος χειροτέρεψε.

Φαίνεται πιο πιθανό τώρα ότι τα αμερικανικά συμφέροντα βρίσκονται στην επίτευξη εκεχειρίας στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος "πριν από την άφιξη των αμερικανικών εκλογών".

Ακόμα και οι εκκλήσεις του Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός (υποκριτικές) δεν έχουν χρονομετρηθεί με βάση ηθικά, νομικά ή ανθρωπιστικά πρότυπα, αλλά με βάση τα αμερικανικά εκλογικά συμφέροντα και τα ισραηλινά συμφέροντα στο έδαφος.

Οι ΗΠΑ απέτυχαν να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα από τη στεριά, κάτι που θα μπορούσαν να είχαν κάνει, και επέλεξαν να ρίξουν δέματα βοήθειας από αεροπλάνα, μια ξεδιάντροπη επίδειξη που προκάλεσε τεράστια αντίδραση από τις οργανώσεις βοήθειας.

Όχι μόνο επειδή το κόλπο δημοσίων σχέσεων ήταν "σταγόνα στον ωκεανό" των αναγκών της Γάζας, αλλά και επειδή η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιηθεί ότι οι ρίψεις από αέρος είναι επικίνδυνες και θα μπορούσαν να σκοτώσουν Παλαιστίνιους, πράγμα που έγινε.   

Οι ΗΠΑ είναι σίγουρα ικανές και έχουν όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά μέσα για να σταματήσουν τη γενοκτονία στη Γάζα. Η χρήση της εξουσίας βέτο από την Ουάσιγκτον για να επιτρέψει και να τροφοδοτήσει τη γενοκτονία την καθιστά όχι μόνο πρωταρχικό συνεργό στην ισραηλινή γενοκτονία αλλά και βασικό εγκέφαλο και αρχιτέκτονα.

Είναι οι ΗΠΑ σοβαρά ανίκανες να πιέσουν ή να απαιτήσουν από το ισραηλινό καθεστώς να ανοίξει τα τέσσερα συνοριακά περάσματα για να παραδώσει επαρκή επίπεδα βοήθειας στους πεινασμένους 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Γάζα;

Όπως γίνεται όλο και πιο σαφές, ο λιμός στη Γάζα είναι επικείμενος. Και ήδη στοιχίζει ζωές.

Γιατί οι ΗΠΑ ως βασικός εγκέφαλος δε συμμορφώνονται με την προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, η οποία απαιτούσε από την ισραηλινή κατοχή να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τη γενοκτονία και το θάνατο από πείνα;

Γιατί οι ΗΠΑ δεν σταματούν τις εξαγωγές όπλων προς το καθεστώς του Τελ Αβίβ, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον αθώων Παλαιστινίων πολιτών στη Γάζα - σκοτώνοντας ήδη σχεδόν 32.000 από αυτούς τους τελευταίους πέντε μήνες;

Αυτά τα ερωτήματα, χωρίς απαντήσεις, είναι αρκετά για να αποκαλύψουν την εξαπάτηση και την υποκρισία της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη βοήθεια για τη Γάζα και τους πραγματικούς στόχους του σχεδιαζόμενου λιμανιού.

Η αποστολή βοήθειας στη Γάζα δεν απαιτεί 60 ημέρες, αλλά η εκπόνηση σχεδίων για ένα λιμάνι με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας αμερικανικής στρατιωτικής ναυτικής βάσης στην περιοχή θα απαιτούσε 60 ημέρες.

Η Αμερική θα έχει μια νέα στρατιωτική βάση στις ακτές της Γάζας, όχι μακριά από το Λίβανο και 400 χιλιόμετρα μακριά από τη ρωσική βάση Hmeimim. Τι θέλει όμως η Αμερική από αυτό το πλωτό λιμάνι;

Η προστασία του πληρεξουσίου καθεστώτος της στο Τελ Αβίβ και των υποστηρικτών της στην περιοχή βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Πιέζοντας τη Χαμάς να αποδεχτεί τους ισραηλινούς όρους κατάπαυσης του πυρός και να βοηθήσει τον ισραηλινό στρατό στην πιθανή εισβολή στη Ράφα, στέλνοντας παράλληλα ένα άλλο μήνυμα στη Χεζμπολάχ, το Ιράν και τον αραβικό κόσμο.

Σε περίπτωση που ο πόλεμος μετατοπιστεί από την παλαιστινιακή κοιτίδα του στην περιοχή, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το "πλωτό λιμάνι" για τη μεταφορά των κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες ή περιοχές.

Οι ομάδες αντίστασης στη Γάζα και στην υπόλοιπη περιοχή γνωρίζουν αυτό το αμερικανοσιωνιστικό σχέδιο.

Τα στοιχεία επί τόπου δείχνουν πως αυτή η αμερικανική στρατιωτική βάση, όταν κατασκευαστεί, μπορεί να μην επιβιώσει για πολύ καιρό. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι ικανές να κατασκευάσουν μια στρατιωτική βάση στα ανοικτά της ακτής της Γάζας, ο Άξονας της Αντίστασης είναι επίσης ικανός να τη βυθίσει.

Η τακτική που χρησιμοποιεί προς το παρόν η αντίσταση στη Γάζα, η οποία προβλέπει ένα μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς, βασίζεται στη δημιουργία ενέδρας και στο συντονισμό με την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, καθώς και με άλλες μικρότερες ομάδες αντίστασης που δρουν στην παράκτια λωρίδα.

Η παλαιστινιακή αντίσταση είναι ικανή να χτυπήσει τη βάση, αλλά θα είναι επίσης εύκολος στόχος για άλλες περιφερειακές ομάδες αντίστασης. Εξάλλου, το αίμα σχεδόν 13.000 παιδιών βρίσκεται στα χέρια του Μπάιντεν.

Ο στρατός της Υεμένης (Ansarullah), η Hashd al-Sha'abi του Ιράκ και η Χεζμπολάχ είναι επίσης έτοιμοι να εκτοξεύσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τους, αν οι Αμερικανοί προχωρήσουν όντως στην παράτολμη κίνηση.

Ο Άξονας της Αντίστασης έχει αποδείξει ξανά και ξανά από τις 7 Οκτωβρίου ότι είναι ικανός να οργανώσει εξελιγμένες επιθέσεις εναντίον ζωτικών ισραηλινών στρατιωτικών συμφερόντων. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ χτύπησε δύο φορές το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να συνδέει την εξωτερική πολιτική της στη Δυτική Ασία και τις διεθνείς σχέσεις της με ό,τι επιθυμούν οι Σιωνιστές, εκτελώντας τις προς όφελος του Τελ Αβίβ.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, θα αποδειχθεί δαπανηρή τόσο για την Ουάσιγκτον όσο και για τον παράνομο πληρεξούσιο της στο Τελ Αβίβ.

 
* Ο Wesam Bahrani είναι Ιρακινός δημοσιογράφος και σχολιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail