Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα μπορεί να συνδέεται με την Ουκρανία - Πούτιν

Sputnik / Mikhail Metzel
Freepen.gr - Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall ήταν μια σαφής προσπάθεια εκφοβισμού της Ρωσίας και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ουκρανικής κυβέρνησης, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας με αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και περιφερειακούς αξιωματούχους το βράδυ της Δευτέρας, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η θηριωδία ταιριάζει στο μοτίβο των ενεργειών του Κιέβου.

"Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι μόνο ένας κρίκος σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών από εκείνους που πολεμούν τη χώρα μας από το 2014, χρησιμοποιώντας το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου ως χέρι", δήλωσε ο Πούτιν. "Και οι ναζί, όπως είναι γνωστό, δε δίστασαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τα πιο βρώμικα και απάνθρωπα μέσα για να επιτύχουν τους στόχους τους".

Ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι γιατί οι τρομοκράτες κατευθύνθηκαν προς την Ουκρανία αφού πραγματοποίησαν την επίθεση, είπε ο Πούτιν.

"Ποιος τους περίμενε εκεί; Είναι σαφές πως όσοι υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου δε θέλουν να είναι συνεργοί και χορηγοί της τρομοκρατίας. Αλλά παραμένουν πολλά ερωτήματα", πρόσθεσε.

Ενώ η Ρωσία γνωρίζει ποιος τράβηξε την σκανδάλη, είπε ο πρόεδρος, η Μόσχα πρέπει ακόμη να βρει ποιος έδωσε την εντολή. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το Κίεβο είναι ο κύριος ύποπτος.

Με τον στρατό της Ουκρανίας να χάνει στο μέτωπο, το Κίεβο προσπάθησε να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα, βομβάρδισε αμάχους στο Μπέλγκοροντ και εκτόξευσε πυραύλους στην Κριμαία, σημείωσε ο Πούτιν στη συνάντηση. Όλες αυτές οι ενέργειες "δημιουργούν μια λογική ακολουθία προς μια τρομοκρατική επίθεση", επιδιώκοντας τόσο τον εκφοβισμό της Ρωσίας όσο και την ενίσχυση του εσωτερικού ηθικού, ώστε οι Ουκρανοί να συνεχίσουν να "υπακούουν στις εντολές" της Ουάσινγκτον και να συνεχίσουν να πολεμούν, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail