Οι Γάλλοι φοβούνται έντονα νέες τρομοκρατικές επιθέσεις - δημοσκόπηση

pixabay / 12019
Freepen.gr - Οι Γάλλοι πολίτες φοβούνται έντονα ότι η χώρα θα μπορούσε να πληγεί από τρομοκρατική επίθεση τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη μετά την τρομοκρατική επίθεση σε ένα κατάμεστο μουσικό κέντρο έξω από τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα και λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, αποκάλυψε σημαντική ανησυχία για μια πιθανή επίθεση, με μέση βαθμολογία 7 από 10 βαθμούς στην κλίμακα φόβου μεταξύ των ερωτηθέντων. Ο βαθμός 0 υποδηλώνει "πολύ χαμηλό φόβο" για τρομοκρατική επίθεση, ενώ το 10 αντιστοιχεί σε "πολύ υψηλό φόβο".

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο CSA για λογαριασμό του CNews, του Europe 1 και της Le Journal du Dimanche στις 26 και 27 Μαρτίου σε 1.013 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Έδειξε ένα αξιοσημείωτο χάσμα στο επίπεδο επαγρύπνησης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τα στοιχεία έδειξαν πως οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για μια πιθανή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, δίνοντας μέση βαθμολογία 7,3 έναντι 6,7 που εμφανίζουν οι άνδρες.

Η ανάλυση ανά ηλικιακή ομάδα αποκάλυψε ότι οι Γάλλοι νέοι, ιδίως όσοι είναι κάτω των 35 ετών, επηρεάζονται περισσότερο από την ανησυχία για το θέμα αυτό. Τα άτομα ηλικίας 35 έως 49 ετών φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο, ενώ ο φόβος αυξάνεται ελαφρώς μεταξύ των ενηλίκων άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αριθμοί αυτοί θα μπορούσαν να αντανακλούν διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών στη συμμετοχή του κοινού, την έκθεση στις πηγές των μέσων ενημέρωσης και την ευαισθησία στις δημόσιες πολιτικές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail