Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Ιταλία

AFP / Franck Robichon
Freepen.gr - Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε πεδία μάχης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική παγκόσμια σύγκρουση, ουσιαστικά σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. Ο ίδιος απέκλεισε κάθε πιθανότητα οι δυνάμεις της χώρας του να καταλήξουν με κάποιο τρόπο να αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τον αγώνα του Κιέβου.

Ο υπουργός έκανε τις παρατηρήσεις αυτές την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιθώριο της έκθεσης LetExpo στη Βερόνα. Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική να καταλήξουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε μια τέτοια ανάπτυξη, ο Ταγιάνι τάχθηκε κατά της ιδέας αυτής.

"Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να εισέλθει στην Ουκρανία. Θα ήταν λάθος. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά η είσοδος στη χώρα για να διεξαγάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας σημαίνει πως κινδυνεύουμε με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ο Ταγιάνι απέκλεισε κάθε πιθανότητα να καταλήξουν στρατεύματα της ίδιας της Ιταλίας στην Ουκρανία. Ερωτηθείς σχετικά με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που στέλνουν τα στρατεύματά τους για να στηρίξουν το Κίεβο στον αγώνα του κατά της Μόσχας, ιδίως η Γαλλία, ο υπουργός είπε ότι ελπίζει "να μη συμβεί αυτό".

Οι δηλώσεις του Ταγιάνι έρχονται αφού ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθεσε εκ νέου το θέμα της αποστολής δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία, σε μια νέα συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς TF2 και France 2.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail