Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν πόλεμο, τα ρωσικά υποβρύχια θα βυθίσουν εχθρικά στρατεύματα στον ωκεανό

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ρωσικός υποβρύχιος στόλος μπορεί να βυθίσει πλοία που μεταφέρουν τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη σε περίπτωση υποθετικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Στίβεν Γκάρντνερ.

"Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι <...> η Ρωσία διαθέτει έναν υποβρύχιο στόλο ικανό να βυθίσει πλοία που θα στέλνονταν για να την πολεμήσουν. Απλώς δεν θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις χερσαίες δυνάμεις μας στην Ευρώπη, διότι τα υποβρύχια στον Ατλαντικό Ωκεανό θα βυθίσουν ό,τι θα πάει εκεί από τη Βόρεια Αμερική", είπε ο ειδικός.

Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια σήμερα είναι πολύ πιο θανατηφόρα και αποτελεσματικά από τους προκατόχους τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο συνταγματάρχης. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν μόνο δύο τύποι πλοίων στη σύγχρονη ναυμαχία - ένα υποβρύχιο και ο στρατιωτικός του στόχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail