Η συντριπτική πλειοψηφία στη Γαλλία απορρίπτει την πρόταση του Μακρόν για στρατεύματα στην Ουκρανία - δημοσκόπηση

ΑFΡ / Ludovic Marin
Freepen.gr - Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, περισσότερα από τα δύο τρίτα του γαλλικού κοινού πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε λάθος που πρότεινε πως το ΝΑΤΟ θα μπορούσε κάποια στιγμή να στείλει τα δικά του στρατεύματα για να υποστηρίξει το Κίεβο στη σύγκρουση με τη Μόσχα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσίευσε την Πέμπτη η γαλλική εφημερίδα Le Figaro έδειξαν πως το 68% των ερωτηθέντων αποδοκίμασε τα σχόλια του Μακρόν σχετικά με μια μελλοντική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο εμπόλεμο κράτος, ενώ μόλις το 31% δήλωσε ότι συμφωνεί και το υπόλοιπο ήταν αναποφάσιστο.

Άλλα κράτη-κλειδιά του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πήραν ομοίως αποστάσεις από τα σχόλια του Μακρόν, τα οποία έγιναν τη Δευτέρα μετά από συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι.

Παρ' όλα αυτά, ο Μακρόν επέμεινε στη δήλωσή του, λέγοντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι εννοούσε αυτά που είπε και πως τα λόγια του ήταν "σταθμισμένα, μελετημένα και μετρημένα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail