Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ προειδοποιεί τους συμμάχους για "ιστορικό λάθος"

Dursun Aydemir;  Anadolu
Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε τα μέλη του μπλοκ να μην διαπράξουν ένα "ιστορικό λάθος" επιτρέποντας στη Ρωσία και τον πρόεδρό της, Βλαντιμίρ Πούτιν, να εξασφαλίσουν τη νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ο Στόλτενμπεργκ επέμεινε ότι η Ουκρανία έχει αποδείξει πως είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης και έχει επιβιώσει μέχρι στιγμής χάρη στην "άνευ προηγουμένου" υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ.

Τώρα, ωστόσο, το Κίεβο "ξεμένει από πυρομαχικά", προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ και κάλεσε τα μέλη του μπλοκ να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματά τους και να "δείξουν την πολιτική βούληση" να παράσχουν στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα.

"Όλοι οι σύμμαχοι πρέπει να ψάξουν βαθιά και να παραδώσουν γρήγορα", επέμεινε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι κάθε ημέρα καθυστέρησης έχει "πραγματικές συνέπειες" στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία.

"Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή. Και θα ήταν σοβαρό, ιστορικό λάθος να επιτρέψουμε στον Πούτιν να επικρατήσει", είπε, προσθέτοντας πως ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν "επικίνδυνο για όλους μας".

Ο Στόλτενμπεργκ συνέχισε σημειώνοντας ότι παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να "κλείσει την πόρτα του ΝΑΤΟ", το μπλοκ αντίθετα συνέχισε να αναπτύσσεται, προσθέτοντας στις τάξεις του τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ενώ "η Ουκρανία είναι πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ποτέ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail