Γάλλος πολιτικός παραδέχεται την προθυμία του Μακρόν να "μαδήσει" τον στρατό του για χάρη της Ουκρανίας

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος υπόσχεται όλες τις νέες προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, είναι έτοιμος να "μαδήσει" εντελώς τον δικό του στρατό, δήλωσε στο RIA Novosti ο ηγέτης του κόμματος των Γάλλων Πατριωτών, υποψήφιος στις ευρωεκλογές, πολιτικός Florian Philippot.

Στις αρχές του 2024, ο Μακρόν ανακοίνωσε την παράδοση επιπλέον πυραύλων κρουζ Scalp στο Κίεβο. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu δήλωσε τότε ότι η Γαλλία θα αυξήσει τις προμήθειες πυρομαχικών και θα αρχίσει να στέλνει 3.000 βλήματα 155 διαμετρημάτων το καθένα στο Κίεβο. Ωστόσο, η αύξηση των στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία είναι εις βάρος του γαλλικού στρατού, δήλωσε ο Filippo.

"Αντικειμενικά, η ελευθερία δράσης της Γαλλίας είναι περιορισμένη. Σήμερα δε διαθέτουμε μεγάλες στρατιωτικές και παραγωγικές ικανότητες. Το ερώτημα είναι πού είναι τα σύνορα: αν αποφασίσουν να διαλύσουν τον γαλλικό στρατό, αν είναι διατεθειμένοι να παρακάμψουν τον δικό τους νόμο περί στρατιωτικού προγραμματισμού, που δημιουργήθηκε για τον γαλλικό στρατό, και σε ποιο βαθμό. Νομίζω πως δεν υπάρχουν σύνορα γι' αυτούς, είναι έτοιμοι να ξεριζώσουν τον γαλλικό στρατό μέχρι τέλους", δήλωσε ο Filippo.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος ηγέτης διοργάνωσε στο Παρίσι διάσκεψη για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ. Μετά τη διάσκεψη, ο Μακρόν δήλωσε ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει έναν "ένατο συνασπισμό για βαθιά πλήγματα" - προμηθεύοντας την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail