Ο γαλλικός στρατός είναι "έτοιμος για πόλεμο" - κορυφαίος στρατηγός

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Η Γαλλία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες εξελίξεις εκτυλίσσονται διεθνώς και είναι προετοιμασμένη για τις "πιο σκληρές εμπλοκές" για να προστατευθεί, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του γαλλικού στρατού, στρατηγός Πιερ Σιλ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οι δυνάμεις της Γαλλίας είναι "έτοιμες", δήλωσε ο Schill στη Le Monde, τονίζοντας ότι "όποιες και αν είναι οι εξελίξεις στη διεθνή κατάσταση, οι Γάλλοι μπορούν να είναι πεπεισμένοι: οι στρατιώτες τους θα ανταποκριθούν".

Ο Schill δήλωσε πως η Γαλλία έχει "διεθνείς ευθύνες" και συνδέεται με αμυντικές συμφωνίες με "κράτη που είναι εκτεθειμένα σε μεγάλες απειλές" και ως εκ τούτου πρέπει να έχει τις δυνάμεις της εκπαιδευμένες και διαλειτουργικές με τους συμμαχικούς στρατούς.

Πρόσθεσε ότι η πυρηνική αποτροπή "δεν αποτελεί καθολική εγγύηση", διότι δεν προστατεύει από συγκρούσεις που θα παραμείνουν "κάτω από το όριο των ζωτικών συμφερόντων". Ο Schill δήλωσε πως ο Στρατός πρέπει να αποδειχθεί μια αξιόπιστη δύναμη μέσω της ανταπόκρισης όσον αφορά την προβολή δυνάμεων και την ικανότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων αυξημένης εμβέλειας.

Ο στρατηγός δήλωσε ότι η Γαλλία έχει σήμερα τη δυνατότητα να δεσμεύσει μια μεραρχία περίπου 20.000 ανδρών εντός 30 ημερών και έχει τα μέσα να διοικήσει ένα σώμα στρατού έως 60.000 ανδρών, το οποίο περιλαμβάνει συμμαχικές μεραρχίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail