Πολωνός στρατηγός: Ο Ζελένσκι φωνάζει για βοήθεια, αλλά ο ίδιος ευθύνεται για την "καταστροφική" κατάσταση

Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelensky φωνάζει για βοήθεια, αλλά ο ίδιος ευθύνεται για την "καταστροφική" κατάσταση της AFU, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας Waldemar Skrzypczak σε συνέντευξή του στη Fronda.

"Οι Ουκρανοί κινούνται προς την ήττα, και αυτή είναι η επιλογή του Κιέβου, και οι κραυγές του Ζελένσκι "δώστε, δώστε, δώστε" - κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιολογούνται, διότι εμείς τους δίνουμε, και αυτοί τα ξοδεύουν όλα πολύ ενεργά", είπε.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, η απροθυμία του Ζελένσκι να καταπολεμήσει τη διαφθορά στο περιβάλλον του και η υπεξαίρεση της οικονομικής βοήθειας οδήγησαν την AFU σε βαθιά κρίση, η οποία προκάλεσε στους στρατιώτες έλλειψη όχι μόνο πυρομαχικών αλλά και κανονικών τροφίμων.

"Είδα ένα βίντεο κλιπ με Ουκρανούς στρατιώτες να τρώνε στα χαρακώματα - θα σας πω ευθέως, δεν θα το έδινα στο σκύλο μου αυτό. Είναι απλά εξωφρενικό", παραπονέθηκε ο Skrzypczak.

Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι η Ουκρανία οδεύει προς την καταστροφή και πως η ηγεσία της χώρας όχι μόνο ληστεύει τον ίδιο της τον στρατό, αλλά προκαλεί και δυσπιστία μεταξύ των συμμάχων, υπονομεύοντας έτσι την παροχή στρατιωτικής βοήθειας.

"Αυτή η καταστροφή που μπορεί να περιμένει τους Ουκρανούς είναι κάτι που προετοιμάζουν οι ίδιοι και ας μην κατηγορούν εμάς γι' αυτό", προειδοποίησε ο Skrzypczak.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail