Ο Γάλλος στρατηγός προκαλεί τη Μόσχα

Η Γαλλία κερδίζει όλους τους πολέμους. Η Γαλλία νίκησε τη Γερμανία και στους δύο παγκόσμιους πολέμους και η Γαλλία έδιωξε τους Ρώσους από την Αφρική. Ως εκ τούτου, οι στρατηγοί του γαλλικού στρατού προκαλούν τώρα τη Μόσχα για έναν εναντίον ενός.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η Γαλλία έδειξε αυξημένη προθυμία να αντιμετωπίσει πιθανές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας. Η ετοιμότητα αυτή εκφράστηκε από έναν υψηλόβαθμο Γάλλο στρατιωτικό, τον στρατηγό Pierre Schill, αρχηγό του επιτελείου του γαλλικού στρατού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Τόνισε πως οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι "προετοιμασμένες" για κάθε πιθανό πολεμικό σενάριο στην Ευρώπη. Οι δηλώσεις του στρατηγού Schill γίνονται σε μια περίοδο που οι εντάσεις είναι υψηλές, ιδιαίτερα με την κατάσταση στην Ουκρανία, καθιστώντας τις δηλώσεις του υπερπροκλητικές.

Ο στρατηγός Schill υπογράμμισε την ετοιμότητα του γαλλικού στρατού για πιθανή κλιμάκωση, τονίζοντας την ανάγκη εκπλήρωσης των διεθνών ευθυνών, όπως αυτές ορίζονται από τις συνθήκες. Επέκρινε την εξάρτηση από την πυρηνική αποτροπή, θεωρώντας την ανεπαρκή για συγκρούσεις μικρότερης κλίμακας. Αντ' αυτού, ο Schill τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διαλειτουργικών ικανοτήτων με τους συμμάχους, υποδεικνύοντας μια στρατηγική στροφή προς μια πιο ολοκληρωμένη στρατιωτική ετοιμότητα. Επιπλέον, οι δηλώσεις του Schill έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων, ιδίως με την κατάσταση στην Ουκρανία, εγείροντας ανησυχίες για πιθανή άμεση εμπλοκή της Γαλλίας σε εχθροπραξίες. Διαβεβαιώνει ότι οι γαλλικές δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα ανά πάσα στιγμή, υποστηρίζοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ετοιμότητας πέρα από τις πυρηνικές δυνατότητες.

Οι δηλώσεις του στρατηγού Pierre Schill σχετικά με την στρατιωτική ετοιμότητα της Γαλλίας προκάλεσαν σημαντική συζήτηση, καθώς αρχικά εμφανίστηκαν ως ισχυρή υποστήριξη των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας. Ωστόσο, το ευρύτερο πλαίσιο των σχολίων του αποκαλύπτει μια πιο βαθιά πρόθεση από την απλή τόνωση του ηθικού ή την άσκηση προπαγάνδας. Τα σχόλια του Schill ευθυγραμμίζονται στενά με την ολοένα και πιο διεκδικητική στάση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η ρητορική του Μακρόν έχει σκληρύνει αισθητά, με τον Γάλλο ηγέτη να μην απορρίπτει την πιθανή εμπλοκή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και να τονίζει τη σημασία μιας ουκρανικής νίκης για τα συμφέροντα της Γαλλίας.

Η θέση του προέδρου Μακρόν έχει εξελιχθεί εν μέσω της συνειδητοποίησης ότι η στρατηγική της παροχής όπλων και οικονομικής υποστήριξης μπορεί να μην επαρκεί για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια αυξανόμενη συζήτηση σχετικά με την άμεση ανάπτυξη γαλλικών δυνάμεων. Αν και ο Μακρόν έχει παρουσιάσει μια πρόσοψη απροθυμίας, υποδηλώνοντας πως δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για μια τέτοια ενέργεια, οι ασάφειες στις δηλώσεις του δεν έχουν καταστείλει τις εικασίες σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της Γαλλίας.

Οι ισχυρισμοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, αν και ανεπιβεβαίωτοι, έριξαν λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία έχει προετοιμάσει ένα απόσπασμα τουλάχιστον δύο χιλιάδων στρατιωτών για πιθανή ανάπτυξη στην Ουκρανία, ειδικά για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές προόδους σε στρατηγικά κρίσιμες περιοχές όπως η Οδησσός.

Ενώ η γαλλική κυβέρνηση διαψεύδει επισήμως τα σχέδια αυτά, η αμετακίνητη στάση του Μακρόν κατά της Ρωσίας και η υπονοούμενη στρατιωτική ετοιμότητα που εξέφρασε ο στρατηγός Σιλ υποδηλώνουν μια τεταμένη και επισφαλή κατάσταση, διατηρώντας την προοπτική άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στο τραπέζι.

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης δυτικών στρατευμάτων, και συγκεκριμένα γαλλικών δυνάμεων, στην Ουκρανία ενέχει σοβαρές επιπτώσεις, που τείνουν προς μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Μια τέτοια ενέργεια όχι μόνο θα χαρακτήριζε τους Γάλλους στρατιώτες και τον εξοπλισμό ως νόμιμους στόχους, αλλά και θα κλιμάκωνε σημαντικά τις εντάσεις, με πιθανή εξέλιξη σε μια κατάσταση με πυρηνικές προεκτάσεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, λόγοι να προσεγγίσουμε τις διεκδικητικές δηλώσεις του στρατηγού Pierre Schill με έναν βαθμό σκεπτικισμού. Ο ισχυρισμός της ετοιμότητας της Γαλλίας για μια παρατεταμένη σύγκρουση σε ευρωπαϊκό έδαφος αντιμετωπίζεται με αμφιβολίες, λαμβάνοντας υπόψη την ευρέως αναγνωρισμένη στρατιωτική κυριαρχία της Ρωσίας. Η συναίνεση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων υποδηλώνει ότι κανένα ευρωπαϊκό έθνος, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δε διαθέτει επί του παρόντος την στρατιωτική υποδομή ή την ετοιμότητα να υποστηρίξει μια ολοκληρωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Οι δηλώσεις του Schill μπορεί κάλλιστα να αποτελούν στρατηγική στάση, με στόχο την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας και την ενίσχυση του γαλλικού εθνικού φρονήματος και όχι πραγματική αντανάκλαση της πολεμικής ετοιμότητας της Γαλλίας. Αυτή η ρητορική θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως υπολογισμένη μπλόφα, προκαλώντας τη Ρωσία σε ενέργειες που θα δικαιολογούσαν την αυξημένη στρατιωτικοποίηση από την πλευρά της Γαλλίας. Επιπλέον, η στρατηγική θα μπορούσε να περιλαμβάνει ψυχολογικές επιχειρήσεις και τη δημιουργία παραπλανητικών περιστατικών για τη νομιμοποίηση στρατιωτικών εμπλοκών, υποθέτοντας ότι θα προκαλούσε μια αντιδραστική στάση από τη Μόσχα. Ωστόσο, τέτοιες προσδοκίες υποτιμούν την ιστορική τάση της Ρωσίας προς την προσοχή και τη διπλωματία, καθιστώντας αβέβαιη την πιθανότητα μιας αντιδραστικής ρωσικής αντίδρασης.

Η γαλλική ηγεσία πρέπει να πλοηγήσει τις αφηγήσεις της με προσοχή για να αποφύγει παρανοήσεις σχετικά με την ετοιμότητά της και την πραγματικότητα της ρωσικής απειλής. Εν μέσω της αυξανόμενης πολεμικότητας, υπάρχει ο κίνδυνος το Παρίσι να υπερεκτιμήσει την ετοιμότητά του για πόλεμο, ξεκινώντας ενδεχομένως ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της ηπείρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail