Η Νορβηγία συμμετέχει στο συνασπισμό για την παροχή στο Κίεβο συστημάτων αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας

Mass Communication Specialist 3rd Class Ford Williams/U.S. Navy via ΑΡ
Freepen.gr - Η Νορβηγία προσχώρησε σε διεθνή συνασπισμό που δημιουργήθηκε για να παράσχει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας.

"Ένα νέο μήνυμα για την Ουκρανία: Η Νορβηγία συμμετέχει τώρα επίσης σε έναν κοινό συνασπισμό για την αεροπορική και πυραυλική άμυνα", ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στο κοινωνικό δίκτυο X.

"Ο στόχος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι η σταθερή ενίσχυση της ολοκληρωμένης αεράμυνας της Ουκρανίας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 15 Φεβρουαρίου ότι δημιουργήθηκε ένας διεθνής συνασπισμός μετά από μια συνάντηση στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία για την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία θα παρέχει στο Κίεβο συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας. Το υπουργείο πρόσθεσε πως η Γερμανία και η Γαλλία θα ηγηθούν του συνασπισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail