Η Δύση καταστρέφει το δικό της χρηματοπιστωτικό σύστημα - Πούτιν

kremlin.ru
Freepen.gr - Η Δύση απαξιώνει τα δικά της νομίσματα και το τραπεζικό της σύστημα, ενώ τα καθιερωμένα μονοπώλια στην παγκόσμια οικονομία καταρρέουν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την Πέμπτη.

Η Ρωσία μαζί με τα λεγόμενα "φιλικά" έθνη θα επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων χρηματοπιστωτικών υποδομών που θα είναι απαλλαγμένες από την πολιτική, καθώς επιδιώκει να ενώσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, είπε.

"Η ίδια η Δύση απαξιώνει τα δικά της νομίσματα και το δικό της τραπεζικό σύστημα. Πριονίζουν ένα κλαδί στο οποίο κάθονταν για δεκαετίες", δήλωσε ο Πούτιν.   

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην αυξανόμενη παγκόσμια τάση να χρησιμοποιούνται εθνικά νομίσματα στο εμπόριο αντί του δολαρίου ΗΠΑ, η οποία έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική από τότε που η Ρωσία αποκόπηκε από το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και πάγωσαν τα συναλλαγματικά της αποθέματα το 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail