Οι εναλλακτικές λύσεις στο SWIFT θα βοηθήσουν την Αφρική στην αντίσταση στον εκβιασμό της Δύσης

Pixabay / Graham-H Άποψη της Καμπάλα, Ουγκάντα
Freepen.gr - Η Ουγκάντα χαιρετίζει την αναζήτηση μιας εναλλακτικής λύσης στο σύστημα πληρωμών SWIFT για την αντιμετώπιση των εκβιασμών και της πολιτικοποίησης των οικονομικών διακανονισμών από τη Δύση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα Jeje Odongo σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση στην πραγματικότητα εκβιάζει τις αφρικανικές χώρες εάν δε συμφωνεί με την πολιτική τους πορεία, απειλώντας να απενεργοποιήσει τα συστήματα πληρωμών. Αυτού του είδους οι κυρώσεις, πρόσθεσε, θα μπορούσαν επίσης να επιβληθούν λόγω των δεσμών ενός αφρικανικού κράτους με τη Ρωσία.

"Μια εναλλακτική λύση στο υπάρχον SWIFT είναι κάτι που είναι επιθυμητό, κάτι που πρέπει να διερευνήσουμε, ώστε, όπως και η Αφρική, να έχουμε επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SWIFT ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που αναπτύσσουν οι Ρώσοι, ώστε σε περίπτωση εκβιασμού, πολιτικοποίησης των οικονομικών συναλλαγών να υπάρχουν επιλογές", δήλωσε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail