Οι Χούτι προκάλεσαν "καταστροφικές" ζημιές σε βρετανικό πλοίο - Κατέρριψαν αμερικανικό Reaper

Freepen.gr - Το βρετανικό εμπορικό πλοίο Rubymar υπέστη "καταστροφικές" ζημιές, αναγκάζοντας το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο, σύμφωνα με δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της Υεμένης Yahya Saree. Οι δυνάμεις του Συνασπισμού της Υεμένης Ansurullah ισχυρίστηκαν επίσης ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper πάνω από λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, μετά την επιβεβαιωμένη προηγούμενη κατάρριψη ενός άλλου Reaper στα ανοικτά των ακτών της χώρας στις 8 Νοεμβρίου, αναφέρει το militarywatchmagazine.com.

Ο ιδιοκτήτης του Rubymar ήταν εγγεγραμμένος ως η Golden Adventure Shipping με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και κατά τη στιγμή της επίθεσης μετέφερε φορτίο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βουλγαρία. Στοχοθετήθηκε με "έναν αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υεμένης.

Ο ίδιος διευκρίνισε: "Το πλοίο υπέστη καταστροφικές ζημιές και ακινητοποιήθηκε πλήρως", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Υεμένης. "Ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων ζημιών που υπέστη το πλοίο, κινδυνεύει πλέον με πιθανή βύθιση στον Κόλπο του Άντεν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, φροντίσαμε ώστε το πλήρωμα του πλοίου να εξέλθει με ασφάλεια".

Η αναφερόμενη επιτυχής επίθεση συνέπεσε χρονικά με δυτικές αναφορές πως ο Συνασπισμός της Ansurullah παρουσίασε τα πρώτα υποβρύχια μη επανδρωμένα αεροσκάφη του, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να περιπλέξουν σημαντικά περαιτέρω τις ναυτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον στόχων της Υεμένης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail