Η παγκόσμια ζήτηση LNG θα αυξηθεί κατά 50% - Shell

pixabay / djedj
Freepen.gr - Η παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο θα αυξηθεί περισσότερο από 50% σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την έκθεση LNG Outlook 2024 που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός Shell.

Η εκτίναξη της ζήτησης έως το 2040 αναμένεται λόγω της οικονομικής ανάπτυξης που προβλέπεται για την Κίνα, καθώς και για τα κράτη της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας που μεταπηδούν με ταχείς ρυθμούς από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο στους βιομηχανικούς τους τομείς.

Πέρυσι, το παγκόσμιο εμπόριο του υπερψυχρού καυσίμου ανήλθε σε 404 εκατομμύρια τόνους, από 397 εκατομμύρια τόνους που είχαν καταγραφεί το 2022, σύμφωνα με την έκθεση. Οι περιορισμένες προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου "περιορίζουν την ανάπτυξη, ενώ διατηρούν τις τιμές και τη μεταβλητότητα των τιμών πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους", υπογραμμίζει η έκθεση.

Η Shell ανέφερε επίσης ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναμένει πως η ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο θα ανέλθει σε 685 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2040.

"Η Κίνα είναι πιθανό να κυριαρχήσει στην αύξηση της ζήτησης υγροποιημένου φυσικού αερίου αυτή τη δεκαετία, καθώς η βιομηχανία της επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τη μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο", δήλωσε ο Steve Hill, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shell Energy, σχολιάζοντας την πρόβλεψη.

"Με τον τομέα χάλυβα της Κίνας που βασίζεται στον άνθρακα να αντιπροσωπεύει περισσότερες εκπομπές από τις συνολικές εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Τουρκίας μαζί, το φυσικό αέριο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τοπικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον κόσμο", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail