Η Αρμενία έχει παγώσει τη συμμετοχή στον CSTO, είπε ο Πασινιάν

Sputnik / Asatur Yesayants
Freepen.gr - Η Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας όσον αφορά την Αρμενία δεν έχει εφαρμοστεί, οπότε το Ερεβάν έχει παγώσει τη συμμετοχή του στον οργανισμό (CSTO), δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας Νικολ Πασινιάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France24.

"Κατά τη γνώμη μας, η συνθήκη συλλογικής ασφάλειας όσον αφορά την Αρμενία δεν έχει εκπληρωθεί, ιδίως το 2021-2022, και αυτό δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από εμάς. Έχουμε παγώσει τη συμμετοχή μας σε αυτή τη συνθήκη. Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια", δήλωσε.

Το Ερεβάν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον CSTO και τη Μόσχα ότι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Έτσι, τον Ιανουάριο, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας Αρμέν Γκριγκοριάν δήλωσε ότι η Δημοκρατία δεν έχει "καμία προσδοκία" από τον Οργανισμό του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, καθώς δεν έλαβε "επαρκή απάντηση" κατά τη διάρκεια μιας "επίθεσης μεγάλης κλίμακας" τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του CSTO στο Μινσκ στις 23 Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail