Ρωσίδα μπλόγκερ, απόγονη θρυλικού σοβιετικού πιλότου, πιστεύει ότι η Μόσχα πρέπει να ανατιναχθεί με πυρηνικά

Photo: Midjouney: Nuclear explosion
Freepen.gr - Η δισέγγονη του θρυλικού σοβιετικού πιλότου δοκιμών Valery Chkalov, Daria Bogdanova, πρότεινε την εξαπόλυση πυρηνικού πλήγματος στη Μόσχα προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Oleg Kashin (που έχει συμπεριληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο μητρώο ξένων πρακτόρων), αναφέρθηκε στον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, ο οποίος οδήγησε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Μπογκντάνοβα επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει μια τέτοια επίθεση κατά της Μόσχας, αν μπορούσε.

"Δεν μπορούμε να αγοράσουμε τέτοιο εξοπλισμό. Αν μπορούσα να τον αγοράσω, θα τον αγόραζα", δήλωσε η Ντάρια Μπογκντάνοβα.

Η Μπογκντάνοβα δήλωσε επίσης πως θα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα, όχι μόνο την Ουκρανία, που θα ήταν πρόθυμη να επιφέρει πυρηνικό πλήγμα στη Μόσχα.

Η Ντάρια Μπογκντάνοβα, η οποία είναι ισραηλινή υπήκοος, έχει ακόμη τη μητέρα, τη γιαγιά και τον παππού της που ζουν στη Μόσχα.

"Γι' αυτό σκέφτομαι πολύ σοβαρά αυτό το θέμα. Φυσικά, αγαπώ πολύ τη Μόσχα. Μεγάλωσα εκεί. Πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εκεί", δήλωσε η ίδια σημειώνοντας ότι δεν την ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, ούτε καν οι αγαπημένοι της, που μπορεί να υποφέρουν από τις συνέπειες μιας πυρηνικής έκρηξης.

Η Ντάρια Μπογκντάνοβα δήλωσε πως δεν θα την ενδιέφερε αν το Κρεμλίνο ή άλλα κτίρια που αγαπάει βομβαρδίζονταν. Θα προτιμούσε να "ανατιναχθεί η Λουμπιάνκα για να τελειώνουμε" (το κτίριο της έδρας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) βρίσκεται στην οδό Μπολσάγια Λουμπιάνκα).

Ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, δήλωσε ότι τα σχόλια της Μπογκντάνοβα πρέπει να ελεγχθούν για το άρθρο 275 ("Εσχάτη προδοσία") του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Όταν το διάβασα αυτό, θυμήθηκα ακούσια ότι απέναντι από το σπίτι μου στο Περμ υπήρχε το σχολείο Νο 22, στο οποίο υπήρχε μια αναμνηστική πλάκα σε ανάμνηση της συνάντησης του Τσκάλοφ με μαθητές το 1937. Τα παιδικά μου χρόνια πέρασαν κοντά στην οδό Τσκάλοφ. Μπορώ να φανταστώ τι σκέψεις και συναισθήματα θα είχε ο θρυλικός μας πιλότος αν ήταν ζωντανός", δήλωσε ο Andrei Klimov.

Ο γερουσιαστής πρότεινε στις ρωσικές αρχές να λάβουν περισσότερα μέτρα για την αύξηση του πατριωτισμού στη χώρα.

"Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν τη δεκαετία του 1990, όταν καταργήσαμε την πατριωτική εκπαίδευση στα σχολεία. Από εκεί αναπτύσσονται τα πάντα", λέει ο Κλίμοφ.

Η Μπογκντάνοβα πρότεινε νωρίτερα "να πυροβολούμε τους Ρώσους κατευθείαν στους δρόμους". Οι Μοσχοβίτες πρέπει να ακούνε τις σειρήνες, είπε επίσης.

Η Μπογκντάνοβα συλλέγει ενεργά και ανοιχτά χρήματα για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αγοράζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τους Ουκρανούς.

Παράλληλα, η Μπογκντάνοβα είναι συνιδιοκτήτρια μιας ρωσικής εταιρείας. Πληρώνει επίσης φόρους στη Ρωσία. Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, πλήρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια σε φόρους. Η δισέγγονη του Chkalov είναι η ιδρύτρια της NTK Avant LLC- κατέχει το ένα τρίτο του εγκεκριμένου κεφαλαίου της εταιρείας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία, η εταιρεία λειτουργεί για να "διεξάγει διαβουλεύσεις στον τομέα της τεχνολογίας των υπολογιστών". Το 2022, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 6,8 εκατομμύρια ρούβλια.

Ο προπάππους της Μπογκντάνοβα, Βαλέρι Τσκάλοφ, είναι ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης. Γεννήθηκε στο χωριό Vasilevo της περιοχής Nizhny Novgorod. Τώρα η πόλη αυτή φέρει το όνομά του - Chkalovsk. Ο πατέρας του ήταν κατασκευαστής λεβήτων και η μητέρα του νοικοκυρά. Το 1937, ο Valery Chkalov πραγματοποίησε την πρώτη απευθείας πτήση πάνω από τον Βόρειο Πόλο από τη Μόσχα στο Βανκούβερ.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail