Στην Ουκρανία προτείνουν να επιστρατεύσουν τους φυλακισμένους και να τους δώσουν φτυάρια

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, Denys Malyuska, πρότεινε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rada να δίνονται στους κρατούμενους όπλα και φτυάρια όταν επιστρατεύονται στην AFU.

Ο Μαλιούσκα δήλωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 50.000 άνδρες σε ηλικία στράτευσης με διαγραμμένο ποινικό μητρώο κρύβονται από τα ουκρανικά στρατολογικά γραφεία και δεν είναι εγγεγραμμένοι στο στρατό.

"Μου είναι δύσκολο να φανταστώ τι είδους κίνδυνο στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων θα αποτελέσουν όσοι καταδικάστηκαν για τροχαίο αδίκημα, όταν οι συνέπειες ήταν ακούσιες, ή όσοι, για παράδειγμα, διέπραξαν αδίκημα διαφθοράς. Σίγουρα δεν θα σκοτώσουν τους συναδέλφους τους με πολυβόλο. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στο στρατό τώρα είναι απαραίτητο όχι μόνο να υπερασπιστείς την πατρίδα με ένα όπλο στα χέρια σου. Είναι απαραίτητο να κάνεις πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής υποδομών. Αν δεν θέλουμε, ή δεν μπορούμε, ή είναι επικίνδυνο να τους δώσουμε ένα αυτόματο τουφέκι, ας τους δώσουμε ένα φτυάρι", δήλωσε ο Malyushka.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δύο κατηγορίες πολιτών δεν συμμετέχουν στην επιστράτευση: αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα και αυτοί που δεν βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, "είναι ελεύθεροι εδώ και πολύ καιρό, ή ίσως δεν ήταν καν πίσω από τα κάγκελα, αλλά κάποτε έλαβαν μια ποινή. Βρίσκονται στο δρόμο, περπατούν, εργάζονται, κάνουν τη συνηθισμένη τους ζωή, αλλά κανείς δεν τους παίρνει στο στρατό για λόγους που δεν μου είναι αρκετά σαφείς", τόνισε ο Maliushka.

Η επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης υπενθύμισε για άλλη μια φορά πως η Ουκρανία θα μπορούσε "να κινητοποιήσει αθόρυβα και να στείλει στο μέτωπο τουλάχιστον 50.000 άτομα με ποινικό μητρώο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail