Μετά τις απειλές της Λιθουανίας, η Ρωσία θα θωρακίσει κι άλλο το Καλίνινγκραντ

РИА Новости / Наталья Селиверстова
Freepen.gr - Η Ρωσία θα λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ενόψει μιας αυξανόμενης απειλής από το ΝΑΤΟ και της επιθετικής ρητορικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα λόγια του Λιθουανού διπλωμάτη για την εξουδετέρωση του Καλίνινγκραντ.

«Η επέκταση του ΝΑΤΟ, η προώθηση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας, η εχθρική ρητορική από τα κράτη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας - όλα αυτά, φυσικά, αποτελούν λόγο για βαθιά ανησυχία και λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τόνισε ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ είναι μια ρωσική περιοχή στη Βαλτική Θάλασσα «και θα είναι πάντα έτσι».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Πεσκόφ τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας και νυν πρέσβη στη Σουηδία Linas Linkevičius, ο οποίος απείλησε να εξουδετερώσει το Καλίνινγκραντ εάν η Ρωσία αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον Λιθουανό διπλωμάτη, η Βαλτική Θάλασσα έγινε εσωτερική της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά την ένταξη της Σουηδίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail