Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι αποφασισμένες να πυροδοτήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη -ιδιαίτερα οι Βρετανοί- είναι εκτός ελέγχου και περιφρονούν το διεθνές δίκαιο καθώς πραγματοποιούν στρατιωτικές επιδρομές στην Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ. Η Δύση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πράξη αυτοάμυνας, αλλά αντί να σκοτώσουν ή να συλλάβουν συγκεκριμένα άτομα που ευθύνονται για τις επιθέσεις, επιδίδονται σε συλλογική τιμωρία. Νομίζω πως φτάνουμε σε ένα σημείο όπου η οργή κατά της Δύσης θα ξεχειλίσει και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πάρουν μια γεύση από το δικό τους φάρμακο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αλλά οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν πείσει τους πολίτες τους ότι οι επιθέσεις σε ξένες χώρες χωρίς την υποστήριξη του ΟΗΕ είναι απολύτως ενδεδειγμένες. Δεν είναι. Αυτές οι ενέργειες κλονίζουν τη διεθνή υποστήριξη για την "διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες", όπως την έχουν διακηρύξει οι ΗΠΑ.

Larry Johnson  - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε την οργή είναι μια κολασμένη πυραυλική επίθεση στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τη CENTCOM, ο Αμπού αλ Σαάντι ήταν ο μοναδικός στόχος της δολοφονίας στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην PMU, ο al-Saadi δολοφονήθηκε μόνος του σε αυτοκίνητο χωρίς να δολοφονηθούν άλλοι σύντροφοι, σε αντίθεση με τις αρχικές αναφορές για δεύτερο άτομο.

[Άλλο] Οι αναφορές δηλώνουν ότι η στοχευμένη δολοφονία έπληξε τα οχήματα των διοικητών της Kataib Hezbollah, δηλαδή του Abu Baqir al-Saadi και του Hajj Arkan al-Alaywi.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φαινομενικά φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Ιράκ. Η συνήθης διαδικασία στο πλαίσιο της "διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες" απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκδώσουν κατηγορητήριο κατά των φερόμενων ως δραστών της βομβιστικής επίθεσης στον Πύργο 22 και στη συνέχεια να το παρουσιάσουν στην κυβέρνηση του Ιράκ και να ζητήσουν τη σύλληψη και την έκδοσή τους. Αντί να ακολουθήσουν τη διπλωματική οδό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν πράξη πολέμου στο κυρίαρχο έδαφος του Ιράκ. Η πράξη αυτή δίνει στο Ιράκ - και πάλι στο πλαίσιο της "βασισμένης σε κανόνες διεθνούς τάξης" που διακηρύσσεται ως ιερή και απαραβίαστη από τις Ηνωμένες Πολιτείες - το δικαίωμα να αντεπιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, οι Ιρακινοί βγήκαν στους δρόμους της Βαγδάτης φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος, η Αμερική είναι ο μεγάλος σατανάς".

Δεν θα ήθελα να είμαι διπλωμάτης των ΗΠΑ ή αξιωματικός της CIA στη Βαγδάτη. Θα γίνουν στόχος και δεν θα εκπλαγώ αν δεχτούν επίθεση. Αυτού του είδους οι ενέργειες δε μειώνουν τον ενθουσιασμό για επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων και προσωπικού στο Ιράκ. Ακριβώς το αντίθετο.

BREAKING: Με την Harakat Hizbullah al-Nujaba να πρωτοστατεί σε αλληλεγγύη με την Kata'ib Hizbullah, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ μόλις χτύπησε την παράνομη βάση της αμερικανικής ZOG στην πετρελαιοπηγή Al-Omar στην Deir Ezzor της Συρίας! Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας προκάλεσαν τεράστιες εκρήξεις!

Μην το θεωρήσετε μόνο αυτό ως την αντεπίθεση για τον Χατζί Abou Baqir al-Saadi (https://t.me/Cultures_of_Resistance/25916?single) (R.A.)! Όχι, κατακτητές! Αυτό είναι μόνο η αρχή!

Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε μια σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά των αμερικανικών βάσεων και του προσωπικού στην περιοχή. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων σε στόχους στο εσωτερικό του Ιράκ, γεγονός που το μόνο που πρόκειται να κάνει είναι να εξοργίσει τον ιρακινό λαό και να αναγκάσει την κυβέρνηση του Ιράκ να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους. Στη χειρότερη περίπτωση, το Ιράκ θα διακόψει τις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον.

Το Ιράκ δεν είναι ο μόνος που έχει τσαντιστεί με τα καμώματα της Ουάσινγκτον. Το φερέφωνο της Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν, ο Τζον Κίρμπι, έκανε σοβαρή ζημιά τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες με αυτό το ηλίθιο σχόλιο:

Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών της Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι - Λευκός Οίκος, 6 Φεβρουαρίου 2024.

Q Γεια σου, Kirby. Σε ευχαριστώ πολύ που το κάνεις αυτό. Όταν η Αμερική μιλάει για μια συμφωνία για τους ομήρους, είναι μέρος μιας μεγαλύτερης συμφωνίας εξομάλυνσης με τη Σαουδική Αραβία, ή μιλάμε για δύο διαφορετικά μονοπάτια εδώ;

MR. KIRBY: Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. [...]
...
Ταυτόχρονα, εμείς, πριν από την 7η Οκτωβρίου, και εξακολουθούμε να έχουμε συζητήσεις με τους ομολόγους μας στην περιοχή, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία - προφανώς, οι δύο βασικοί - σχετικά με την προσπάθεια να προχωρήσουμε σε μια ρύθμιση εξομάλυνσης μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.

Έτσι, οι συζητήσεις αυτές συνεχίζονται επίσης. Σίγουρα λάβαμε θετικά σχόλια και από τις δύο πλευρές ότι είναι πρόθυμες να συνεχίσουν να έχουν αυτές τις συζητήσεις. Αλλά αυτό είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και δεν σχετίζεται ειδικά με την προσπάθεια να τεθεί σε ισχύ αυτή η παρατεταμένη ανθρωπιστική παύση. Και τα δύο είναι πραγματικά σημαντικά.

Οι Σαουδάραβες δεν έχασαν καθόλου χρόνο για να εκδώσουν μια σφοδρή καταγγελία...


Αυτή η επιστολή είναι διπλωματική γλώσσα για να αποκαλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες έναν απροκάλυπτο ψεύτη. Η ομάδα του Μπάιντεν απέτυχε να μάθει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις εύγευστη μους σοκολάτας από κοπριά αγελάδας.

Η οργή κατά της Δύσης δεν περιορίζεται στη Μέση Ανατολή. Ένα βίντεο αναρτήθηκε απόψε και δείχνει δύο Ρώσους κυρίους να αντιμετωπίζουν Βρετανούς διπλωμάτες σε εστιατόριο της Μόσχας. Η οργή είναι πραγματική και αυξάνεται.

Αν το παπούτσι ήταν στο άλλο πόδι και μια ξένη κυβέρνηση πραγματοποιούσε μια επίθεση στην Ουάσιγκτον ή το Λονδίνο, οι ΗΠΑ ή οι Βρετανοί θα κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια και δεν θα έκαναν τίποτα; Φυσικά όχι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν αλόγιστα στρατιωτική δύναμη χωρίς σαφή στρατηγικό στόχο. Αυτό δεν είναι κάτι μοναδικό για τον Μπάιντεν. Το έκανε ο Ομπάμα, το έκανε ο Τζορτζ Μπους και το έκανε ο Μπιλ Κλίντον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τη γλίτωσαν στο παρελθόν χωρίς να υποστούν κανένα σημαντικό πλήγμα που να θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια της στρατιωτικής τους ισχύος.

Τώρα είμαστε μάρτυρες μιας καμπής. Η χρήση των στρατιωτικών πληρεξουσίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία και τη Συρία κυριολεκτικά ανατινάζεται στα μούτρα τους. Το ίδιο και στην Υεμένη. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς και οι Χούτι θα συνεχίσουν να εκτοξεύουν πυραύλους κατά πλοίων και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτό οδεύει προς μια κλιμάκωση που οι ΗΠΑ δεν έχουν την πολυτέλεια να πολεμήσουν, ειδικά σε μια χρονιά εκλογών. Οι Αμερικανοί δεν είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι να χάσουν.

Ωστόσο, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν τη σημερινή τους πορεία, προσπαθώντας να βομβαρδίσουν το δρόμο τους προς την ειρήνη, θα αποτύχουν και μάλιστα θεαματικά. Τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή. Όταν συμβεί αυτό, η Αμερική θα έρθει τα πάνω κάτω. Δεν λέω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανίκανες να κερδίσουν μια στρατιωτική νίκη στη θεωρία, αλλά η συνέχιση αυτής της πορείας δράσης θα απαιτούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστούν μια μαζική κινητοποίηση και μια αναδιάρθρωση της οικονομίας, προκειμένου να ξαναδημιουργήσουν μια ικανή βιομηχανική βάση που θα μπορούσε να υποστηρίξει και να διατηρήσει μια τέτοια προσπάθεια. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οι τρέχουσες στρατιωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να καταστρέψουν την αμερικανική επιρροή στο εξωτερικό και να πυροδοτήσουν εσωτερικές αναταραχές που θα δημιουργήσουν χάος σε όλο το εύρος της Αμερικής. Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να πάρει ένα σκληρό μάθημα - υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτευχθεί με τη συμβατική στρατιωτική δύναμη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail