Η Αυστρία αρχίζει την απέλαση τουλάχιστον 6.000 μεταναστών στη Βουλγαρία με καθημερινές πτήσεις

pixabay / rauschenberger
Freepen.gr - Την Τρίτη, δύο αεροσκάφη τσάρτερ από την Αυστρία προσγειώθηκαν στη Σόφια, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα. Οκτώ με δέκα μετανάστες φέρεται να έφτασαν με την πρωινή πτήση και 18 με την απογευματινή, αλλά ο ακριβής αριθμός δεν έχει αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με μια λιτή ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο σε αυτό, η πτήση ήταν "ρουτίνας" και οι πρόσφυγες έφτασαν σύμφωνα με τη Σύμβαση του Δουβλίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το αεροδρόμιο της Σόφιας προς τη Γεωργία, όπου θα επιστρέψουν οι περισσότεροι από τους επιβάτες μετανάστες.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη πύλη Pik.bg, το πρωινό τσάρτερ της Βιέννης καθυστέρησε για μία ώρα, αφού η πτήση αφαιρέθηκε από το σύστημα προγραμματισμού του αεροδρομίου. Μετά την προσγείωση, απαγορεύτηκε στους χειριστές εδάφους να εξυπηρετήσουν την πτήση. Επιτράπηκε η είσοδος μόνο στους συνοριοφύλακες, ενώ οι πρόσφυγες ήταν κρυμμένοι πίσω από παραβάν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τον διάδρομο του αεροδρομίου με λεωφορείο, σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.

Στη 1:00 μ.μ., έφτασε μια άλλη πτήση στη διαδρομή Βρυξέλλες-Ζάγκρεμπ-Σόφια, και αυτή η πτήση τσάρτερ αφαιρέθηκε επίσης από το σύστημα προγραμματισμού του αεροδρομίου. Η ειδησεογραφική πύλη εξέφρασε την ανησυχία πως τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες, δύο ή τρία αεροπλάνα την ημέρα θα προσγειώνονται χωρίς να γίνονται αντιληπτά μέχρι να απελαθούν τουλάχιστον 6.000 μετανάστες. Δεν είναι γνωστό πού θα ζήσουν αυτοί οι μετανάστες, ποιος θα τους υποστηρίξει ή τι ακριβώς θα τους συμβεί.

"Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν μας έβαλε στη ζώνη Σένγκεν, αλλά πλημμυρίζει τη χώρα μας με μετανάστες", δήλωσε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ. Είπε ότι μόνο το 2023 θα έχουν συλληφθεί και καταγραφεί 15.000 μετανάστες, τα τρία τέταρτα των οποίων δε βρίσκονται πλέον στη χώρα.

"Καθώς η εισροή μεταναστών συνεχίζεται εδώ και οκτώ με εννέα χρόνια και κάθε χρόνο καταγράφονται πέντε με έξι χιλιάδες άνθρωποι, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα επιστραφούν 50.000 άνθρωποι. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη Βουλγαρία, με έναν φθίνοντα και γηράσκοντα πληθυσμό. Οι χιλιάδες μετανάστες απειλούν την εθνική ασφάλεια και θα οδηγήσουν από μόνοι τους σε μια νέα δημογραφική κατάρρευση", δήλωσε ο Karakachanov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail