Υπερψήφιση, αποχή, αποδοχή και τέλεση ομόφυλου (ομοφυλοφιλικού) γάμου

pixabay / JillWellington
Κα ποκριθες  ησος επεν ατος· πρς τν σκληροκαρδαν μν γραψεν μν τν ντολν τατην·

π δ ρχς κτσεως ρσεν κα θλυ ποησεν ατος  Θες·

νεκεν τοτου καταλεψει νθρωπος τν πατρα ατο κα τν μητρα, κα προσκολληθσεται πρς τν γυνακα ατο, κα σονται ο δο ες σρκα μαν.

στε οκτι εσ δο, λλ μα σρξ·

 ον  Θες συνζευξεν, νθρωπος μ χωριζτω.

Κα ες τν οκαν πλιν ο μαθητα περ τοτου πηρτων ατν,

κα λγει ατος· ς ν πολσ τν γυνακα ατο κα γαμσ λλην, μοιχται π᾿ ατν· κα ἐὰν γυν πολσασα τν νδρα γαμηθ λλ, μοιχται.

Κατά Μάρκον, Ι, 5-12

Ο νόμος για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων (ομοφυλόφιλων) ζευγαριών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές επέλεξαν την αποχή (ένιψαν τας χείρας τους) από την ψηφοφορία επικαλούμενοι τη σχέση τους με την ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία, ενώ η στάση της αποχής (ανοχής) υποδείχθηκε φανερά ή σιωπηρά από τους αρχηγούς των πολιτικών τους κομμάτων, τόσο για το καλό του κόμματος όσο και για να διευκολυνθεί η υπερψήφιση του χριστιανικά έκφυλου νόμου, τον οποίο οι αρχηγοί τους υπερψήφισαν.

Όμως, για έναν ορθόδοξο χριστιανό αρχηγός της ζωής του είναι ο Ιησούς Χριστός, κανείς άλλος.

Κατά συνέπεια και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως ορθόδοξοι χριστιανοί δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι που θα τους ζητηθεί να τελέσουν νόμιμους μεν κρατικά, άθεσμους δε χριστιανικά γάμους θα κληθούν και αυτοί να επαληθεύσουν ποια είναι η κεφαλή της ζωής τους.

Όπως και όλοι όσοι λογιζόμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί με την θέση που θα πάρουμε απέναντι σε όσους υπερψήφισαν ή απείχαν ή επικύρωσαν ή επευφήμησαν ή εκτέλεσαν χριστιανικά ασελγή νόμο.

κα γάπησαν ατν ν τ στόματι ατν κα τ γλώσσ ατν ψεύσαντο ατ

Ψαλμός 77, 36

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 23 Φεβρουαρίου 2024

www.eksadaktylos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail