Ακούγοντας τι λέει ο Πούτιν

kremlin.ru
Ο Πάτρικ Άρμστρονγκ, ένας Καναδός ειδικός για τη Ρωσία, δυστυχώς σταμάτησε να ασχολείται με το blog για τη Ρωσία.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά η τελευταία ανάρτηση που έκανε ήταν μια συμβουλή που πρέπει να ακολουθηθεί: «ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ» ΑΥΤΟΣ .

"Αυτός" φυσικά, όντας ο Βλαντιμίρ Πούτιν, (και ο Λαβρόφ και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι...)

Ακολουθώντας τη συμβουλή του Πάτρικ, έχω από καιρό αφιερώσει λίγο χρόνο για να διαβάσω τις συνεντεύξεις και τις συνομιλίες του Πούτιν. Είναι όλα διαθέσιμα σε καλές αγγλικές μεταφράσεις στον ιστότοπο του Προέδρου.

Λίγο μετά τη συνέντευξή του στον Τάκερ, ο Κάρλσον Πούτιν είχε άλλη μια με τον Ρώσο δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν.

Εδώ είναι δύο ενδιαφέροντα μέρη της:

Η πρώτη αφορά στον Άντονι Μπλίνκεν:

Κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου μέρους της συνέντευξης [Carlson], θα έπρεπε να είχαμε συζητήσει τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν οι διεθνικές σχέσεις και τα εβραϊκά πογκρόμ στη Ρωσική Αυτοκρατορία ως τρόπο δυσφήμησης και δαιμονοποίησης της Ρωσίας. Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε όταν έκλεισαν οι κάμερες ήταν αυτό που ανέφερε σε πολλές περιπτώσεις ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Blinken. Είπε ότι οι συγγενείς του, ο προπάππους του, διέφυγαν από τα εβραϊκά πογκρόμ και έφυγαν από τη Ρωσία.

Αυτό το θέμα συνεχίζει να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι χρησιμοποιείται για τη δαιμονοποίηση και τη δυσφήμιση της Ρωσίας και για να αποδειχθεί πως είναι το σπίτι σε βάρβαρους, σκληρούς ανθρώπους και παρανόμους. Ωστόσο, μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε πολλά ζητήματα αν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι είπε στην πραγματικότητα ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αν κοιτάξουμε πέρα ​​από τα πολιτικά συνθήματα εστιάζοντας στην ουσία.

Όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στα αρχεία μας. Για παράδειγμα, ο προπάππους του κ. Blinken εγκατέλειψε τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Νομίζω ότι γεννήθηκε κάπου στην επαρχία Πολτάβα και μετά μετακόμισε στο Κίεβο πριν μεταναστεύσει. Αυτό εγείρει το εξής ερώτημα: πιστεύει ο κ. Blinken ότι το Κίεβο και οι γύρω περιοχές είναι ιστορικά ρωσική γη; Αυτό είναι το πρώτο μου σημείο εδώ.

Δεύτερον, αν λέει πως ο προπάππους του έφυγε από τη Ρωσία για να γλιτώσει από τα εβραϊκά πογκρόμ, αυτό τουλάχιστον σημαίνει, και θα ήθελα να τονίσω αυτό το σημείο, ότι το 1904, αφού ο προπάππους του κ. Blinken έφυγε από το Κίεβο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία δεν υπήρχε – αυτό φαίνεται να πιστεύει. Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Blinken φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις μας. Τούτου λεχθέντος, θα έπρεπε να έχει αποφύγει να το πει δημόσια. Αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τον σκοπό του.
...
Παρεμπιπτόντως, κάτι μου πέρασε από το μυαλό για αυτά τα πογκρόμ. Έλαβαν χώρα κυρίως στα νότια και νοτιοδυτικά της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Στην πραγματικότητα, εδώ είναι η σημερινή Ουκρανία, για παράδειγμα στο Κίεβο, το 1905. Εάν ο πρόγονός του κ. Blinken έφυγε το 1904, το πρώτο πογκρόμ στο Κίεβο, εννοώ ένα μεγάλο, συνέβη το 1905, πράγμα που σημαίνει ότι ο προπαππούς, ή ο προ-προπάππους του, μπορούσε να μάθει τι συνέβη εκεί μόνο από εφημερίδες ή από εκείνους που βρίσκονταν στο Κίεβο εκείνη την εποχή.

Το επόμενο μέρος που θα ήθελα να μοιραστώ είναι για τους ψεύτικους Πράσινους της Γερμανίας:

Μιλώντας για εθνικισμό, ναζισμό και φασισμό, ξέρετε, θα σας πω κάτι που μπορεί να ακούγεται περίεργο. Πρώτον, κυρία, πώς τη λένε;
Annalena Baerbock.
Vladimir Putin: Ναι, η Baerbock (δεν θέλω να προφέρω λάθος το επώνυμό της) εκπροσωπεί το κόμμα των Πρασίνων. Πολλοί εκπρόσωποι αυτού του τμήματος του ευρωπαϊκού πολιτικού φάσματος εικάζουν τους φόβους των ανθρώπων και εμπλέκονται σε τρόμο για το τι μπορεί να συμβεί στον κόσμο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αργότερα, κάνουν εικασίες για αυτούς τους φόβους, τους οποίους πυροδοτούν οι ίδιοι, και ακολουθούν την πολιτική τους γραμμή που διαφέρει πολύ από το προηγούμενο πρόγραμμά τους, με το οποίο ανέλαβαν την εξουσία. Αυτό συμβαίνει τώρα στη Γερμανία. Για παράδειγμα, το μερίδιο του άνθρακα έχει αυξηθεί στο εθνικό ενεργειακό μείγμα. Το μερίδιο του άνθρακα ήταν ήδη υψηλότερο από ό,τι στη Ρωσία και τώρα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Δηλαδή, τι έγινε με την «πράσινη» ατζέντα; Αυτό είναι το πρώτο πράγμα.

Δεύτερον, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών και άνθρωποι σαν αυτήν, είναι φυσικά εχθρικοί απέναντι στη Ρωσία. Κατά τη γνώμη μου, είναι επίσης εχθρική προς τη χώρα της, διότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν τόσο υψηλόβαθμο πολιτικό να αντιμετωπίζει τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας και του λαού της με τέτοια περιφρόνηση. Αυτήν την στιγμή, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα και μπορούμε να το δούμε αυτό.

Το επόμενο μέρος της δήλωσής μου θα ακούγεται μάλλον ασυντόνιστο με αυτό που μόλις είπα. Δε νομίζω πως οι σημερινές γενιές των Γερμανών πρέπει να αναλάβουν την πλήρη πολιτική ευθύνη για όλα όσα διέπραξε η ναζιστική Γερμανία. Είναι αδύνατο να κατηγορήσουμε τη σημερινή γενιά ανθρώπων για όσα διέπραξαν ο Χίτλερ και οι φίλοι του στη Γερμανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, στην Ευρώπη και ούτω καθεξής. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν άδικο. Για να είμαι ειλικρινής, η τοποθέτηση αυτής της ετικέτας σε ολόκληρο το γερμανικό έθνος είναι μια άδικη θέση. Αυτό καταχράται αυτό που βίωσαν οι άνθρωποι, αυτό που έζησε ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι άδικο και ακατάλληλο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη σημερινή πραγματικότητα και να δούμε ποιος κάνει τι και ποια πολιτική ασκεί.

Ερμηνεύω το τελευταίο γράφημα ως προσφορά στη Γερμανία να ανανεώσει τη φιλία της με τη Ρωσία.

Δυστυχώς, κανείς στα δυτικά μέσα ενημέρωσης δε φαίνεται να το έχει αντιληφθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail