Η Βόρεια Κορέα πρέπει να είναι έτοιμη να "καταλάβει" το Νότο - Κιμ

SΤR / KCΝΑ VIA KΝS / ΑFΡ
Freepen.gr - Η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να είναι έτοιμη να καταλάβει έδαφος της Νότιας Κορέας σε περίπτωση "έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε ομιλία του για την 76η επέτειο από την ίδρυση του βορειοκορεατικού στρατού την Παρασκευή, ο Κιμ επαίνεσε τον στρατό για τη "σταθερή προστασία της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της χώρας" από "ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές απειλές, εκβιασμούς και τον κίνδυνο πολέμου".

Σχολιάζοντας τις όλο και πιο τεταμένες σχέσεις με τη Σεούλ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είπε ότι η χώρα του "συνόψισε την ιστορία της διαίρεσης και της αντιπαράθεσης των λαών μας και όρισε τις [νοτιο]κορεατικές μαριονέτες ως τον πιο επιβλαβή και αμετάβλητο εχθρό" της Πιονγιάνγκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κιμ δήλωσε πως σε περίπτωση "έκτακτης ανάγκης", οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Βόρειας Κορέας είχαν "λάβει εθνική απόφαση να καταλάβουν και να ειρηνεύσουν το έδαφος της [Νότιας] Κορέας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail