Η Αμερική μόλις δέχτηκε επίθεση; Μας ειδοποίησαν ότι η επικοινωνιακή μας υποδομή είναι εξαιρετικά ευάλωτη

Τι θα κάναμε αν ξαφνικά δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πια το Διαδίκτυο ή τα τηλέφωνά μας; Για πολλούς ανθρώπους, ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν αδιανόητο. Στην πραγματικότητα, θα ένιωθαν σαν «ο κόσμος να τελειώνει» όπως συνέβη για πολλούς πελάτες της AT&T την Πέμπτη. Η διακοπή στο δίκτυο της AT&T διήρκεσε μόνο λίγες ώρες, αλλά δημιούργησε αρκετή φρενίτιδα. Αν πρόκειται να δούμε τόσο μεγάλο πανικό για μια διακοπή που συμβαίνει για λίγες μόνο ώρες, πώς θα έμοιαζε η κοινωνία μας εάν η επικοινωνία του Διαδικτύου και του τηλεφώνου ήταν κλειστή για μέρες, εβδομάδες ή και μήνες;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μόλις ξεκίνησε η διακοπή, οι ομοσπονδιακές αρχές κινήθηκαν πολύ γρήγορα για να προσδιορίσουν εάν επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση ή όχι

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες «διερευνούν επειγόντως» εάν η μαζική διακοπή της κινητής τηλεφωνίας που ταλαιπώρησε τους Αμερικανούς την Πέμπτη ήταν μια κυβερνοεπίθεση.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) βρίσκονται σε αναζήτηση για να εντοπίσουν τι διέκοψε την υπηρεσία AT&T, Verizon, T-Mobile και δώδεκα άλλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Αν και τα πρακτορεία δεν έχουν κοινοποιήσει λεπτομέρειες, ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας είπε στην DailyMail.com πως η διακοπή έχει τα χαρακτηριστικά μιας εισβολής.

Ο Lee McKnight, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Syracuse στη Νέα Υόρκη, είπε ότι η ευρέως διαδεδομένη φύση φαίνεται να είναι «μια μαζική επίθεση Διανεμημένης Άρνησης Υπηρεσίας (DDOS) στη βασική υποδομή του Διαδικτύου».

Έχω την αίσθηση πως θα διαβεβαιώσουν το ευρύ κοινό ότι δεν ήταν μια κυβερνοεπίθεση ό,τι κι αν ανακαλύψουν.

Σε καταστάσεις όπως αυτές, το να διατηρείς όλους ήρεμους συχνά θεωρείται πιο σημαντικό από το να τους λες την αλήθεια.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα φαρμακεία σε όλες τις ΗΠΑ αντιμετώπιζαν επίσης μεγάλα προβλήματα την Πέμπτη λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης εναντίον «μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα»:

Τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις παραγγελίες συνταγών λόγω κυβερνοεπίθεσης σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα, την Change Healthcare.

Η Change Healthcare παρατήρησε για πρώτη φορά το «θέμα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο» που επηρεάζει τα δίκτυά της το πρωί της Τετάρτης στην Ανατολική Ακτή.

Σύμφωνα με την Change Healthcare, φαίνεται πως «ένας παράγοντας απειλής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που σχετίζεται με έθνος-κράτος» ενεπλάκη σε αυτή την επίθεση:

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι είχε «αναγνωρίσει πως ένας ύποπτος παράγοντας απειλής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που σχετίζεται με ένα εθνικό κράτος είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματα τεχνολογίας πληροφοριών Change Healthcare».

Σχετίζονται τα ζητήματα στην AT&T και τα ζητήματα στο Change Healthcare;

Έχω την αίσθηση ότι είναι, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το αποδείξω.

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι μόλις ειδοποιηθήκαμε.

Η επικοινωνιακή μας υποδομή είναι εξαιρετικά ευάλωτη και μπορεί να δεχτεί επίθεση κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή.

Σήμερα, υπάρχει μια σειρά από ξένες δυνάμεις που διαθέτουν πολύ ισχυρές δυνατότητες κυβερνοεπιθέσεων.

Μία από αυτές είναι η Κίνα και η Washington Post αναφέρει μια σειρά από έγγραφα που διέρρευσαν που δείχνουν ότι οι Κινέζοι «επιχειρούν μεγάλης κλίμακας, συστηματικές εισβολές στον κυβερνοχώρο εναντίον ξένων κυβερνήσεων, εταιρειών και υποδομών»:

Μια συλλογή εγγράφων που διέρρευσαν από μια ομάδα πειρατείας που συνδέεται με το κινεζικό κράτος δείχνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες και οι στρατιωτικές ομάδες του Πεκίνου επιχειρούν μεγάλης κλίμακας, συστηματικές εισβολές στον κυβερνοχώρο εναντίον ξένων κυβερνήσεων, εταιρειών και υποδομών — με χάκερ μιας εταιρείας να ισχυρίζονται ότι μπορούν να στοχοποιήσουν χρήστες Microsoft, Apple και Google.

Η κρυφή μνήμη - που περιέχει περισσότερα από 570 αρχεία, εικόνες και αρχεία καταγραφής συνομιλιών - προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ματιά στις λειτουργίες μιας από τις εταιρείες που προσλαμβάνουν οι κινεζικές κυβερνητικές υπηρεσίες για εργασίες μαζικής συλλογής δεδομένων κατ' απαίτηση.

Φυσικά δεν έχω ιδέα αν η Κίνα συμμετείχε στα επεισόδια που γίναμε μάρτυρες σήμερα.

Αλλά χωρίς αμφιβολία οι Κινέζοι έχουν μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητες κυβερνοεπιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε δυσοίωνα για το τι θα μπορούσε να μας κάνει η Κίνα εάν ξεσπάσει πόλεμος πλήρους κλίμακας:

«Δεν ξέρω την αιτία της διακοπής της AT&T», είπε ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, Φλόριντα, κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Πληροφοριών.

«Αλλά ξέρω ότι θα είναι 100 φορές χειρότερο όταν η #Κίνα εξαπολύσει μια κυβερνοεπίθεση στην Αμερική την παραμονή μιας εισβολής στην Ταϊβάν. Και δε θα είναι μόνο η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που θα χτυπήσουν, θα είναι η δύναμή σας, το νερό και η τράπεζά σας», συνέχισε.

Έχει δίκιο.

Όμως οι Ρώσοι έχουν παρόμοιες δυνατότητες.

Το ίδιο και οι Βορειοκορεάτες.

Περιττό να πούμε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τους εχθρούς μας. Ένα άρθρο που μόλις δημοσίευσε η USA Today εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι φυσικές καταστροφές θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπές επικοινωνίας «για μεγάλο χρονικό διάστημα»:

Ενώ η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ είναι συνήθως αρκετά αξιόπιστη και τα ζητήματα της Πέμπτης ήταν περιορισμένα σε έκταση, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπου τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να γίνουν αναξιόπιστα, σύμφωνα με την Alyssa Provencio, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Οκλαχόμα που επιβλέπει τη διαχείριση καταστροφών. πρόγραμμα πιστοποιητικών.

Τα θέματα επικοινωνίας είναι ο κανόνας σε μια καταστροφή, όχι μια ανωμαλία, είπε ο Provencio. Ορισμένα σενάρια όπως χιονοθύελλες, δυνατός άνεμος, καταρρακτώδης βροχή, πυρκαγιά και ανεμοστρόβιλοι μπορεί να επηρεάσουν μικρό αριθμό ανθρώπων. Άλλοι, όπως μεγάλοι σεισμοί, ηλιακές εκλάμψεις ή κυβερνοεπιθέσεις, έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν τις επικοινωνίες για εκατομμύρια ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Ας μιλήσουμε για την ηλιακή δραστηριότητα για λίγο.

Γιατί είναι απλώς θέμα χρόνου μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα να τηγανίσει την επικοινωνιακή μας υποδομή και οι πολιτικοί μας δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο γεγονός.

Η Γη γνώρισε ένα άμεσο χτύπημα από μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα το 1859, και αν μια τέτοια καταιγίδα μας χτυπούσε σήμερα, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές:

Η AT&T έπεσε θύμα ηλιακής έκλαμψης το 1972 που διέκοψε τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.

Η καταιγίδα που έπληξε τη Γη συγκρίθηκε με το γεγονός του 1859 γνωστό ως Γεγονός Κάρινγκτον, το οποίο είδε την πιο έντονη γεωμαγνητική καταιγίδα στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Εάν συνέβαινε μια τέτοια ηλιακή καταιγίδα στον σημερινό κόσμο, οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές για τα συστήματα επικοινωνιών μας.

Ένας μετεωρολόγος μοιράστηκε στο Διαδίκτυο ότι μια ηλιακή έκλαμψη είχε εκραγεί από τον ήλιο γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σημειώνοντας πως «η χρονική στιγμή είναι ενδιαφέρουσα».

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί από εμάς παρακολουθούμε τόσο στενά την ηλιακή δραστηριότητα.

Την Πέμπτη, εξαπολύθηκε η πιο ισχυρή έκρηξη του Solar Cycle 25 και αν οι επιστήμονες προσδιορίσουν ότι κατευθύνεται απευθείας προς τη Γη, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια μας:

Οι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τη Γη μόλις ανίχνευσαν μια ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας X6.3 από την ηλιακή κηλίδα AR3590 (22 Φεβρουαρίου @ 2234 UT). Αυτή είναι η ισχυρότερη έκλαμψη του Solar Cycle 25 και η τρίτη έκλαμψη X που έχει δημιουργήσει η ηλιακή κηλίδα σε ένα 24ωρο. Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την έκρηξη, ειδικά αν έχει εκτοξεύσει ή όχι ένα CME προς τη Γη.

Ας ελπίσουμε ότι δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο σενάριο σύντομα.

Αλλά η USA Today λέει πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να προετοιμαστούμε για την ημέρα που κάποιο είδος έκτακτης ανάγκης θα προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές:

Μετρητά: Είναι καλή ιδέα να έχετε μετρητά στη διάθεσή σας σε περίπτωση που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου ή τα ΑΤΜ είναι εκτός λειτουργίας, δήλωσε ο Τζέιμς Κέντρα, συνδιευθυντής του Κέντρου Έρευνας Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

Έντυπα αντίγραφα σημαντικών εγγράφων: «Ένα από τα πράγματα που τονίζω σε όλους είναι να έχουν έντυπα αντίγραφα όλων των σημαντικών εγγράφων σας», είπε επίσης. Αυτό σημαίνει ένα εκτυπωμένο αντίγραφο κίνησης τράπεζας, ώστε να έχετε όλους τους αριθμούς λογαριασμού σας, ένα έντυπο αντίγραφο ασφάλισης, τηλεφωνικό λογαριασμό και έγγραφα υποθήκης ή ενοικίου, ώστε να έχετε τους διαθέσιμους αριθμούς που συνήθως μπορείτε να λάβετε στο διαδίκτυο.

Σταθερό : Εάν δεν έχετε σταθερό τηλέφωνο, ενδέχεται να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να στείλετε μηνύματα κειμένου SMS ή να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi για να στείλετε μηνύματα ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις.

Ένα ραδιόφωνο: Είναι πάντα καλό να πρέπει να λαμβάνετε ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης, είπε ο Provencio, αλλά αν δεν έχετε στο σπίτι σας, το πιθανότερο είναι ότι έχετε στο αυτοκίνητό σας.


Νομίζω ότι το να έχεις ένα ραδιόφωνο με ηλιακή ενέργεια είναι τόσο σημαντικό.

Όταν τα παγκόσμια γεγονότα ξεφεύγουν από τον έλεγχο , θα θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ειδήσεις και πληροφορίες.

Πραγματικά ζούμε σε πρωτόγνωρους καιρούς.

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, δεν υπήρξε ποτέ «κυβερνοπόλεμος», και έτσι δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα έμοιαζε κάποιος.

Αλλά είναι σαφές ότι η επικοινωνιακή μας υποδομή είναι εξαιρετικά ευάλωτη, και αυτό που μόλις είδαμε θα πρέπει σίγουρα να είναι μια κλήση αφύπνισης για όλους μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail