Καμία πιθανότητα ειρήνης με την Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων - Λαβρόφ

Sputnik / Alexey Maishev
Freepen.gr - Η Δύση δε θα προσφέρει μια ρεαλιστική διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, επειδή οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξακολουθούν να έχουν την πρόθεση να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη Μόσχα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ενημερώνοντας Ρώσους βουλευτές για το έργο του υπουργείου του και την τρέχουσα διεθνή κατάσταση, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα βρίσκεται "στην εμπροσθοφυλακή στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον", προσθέτοντας ότι το δυτικοκρατούμενο σύστημα δίνει τη θέση του σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ωστόσο, παραμένουν προσηλωμένοι στη διεξαγωγή ενός υβριδικού πολέμου εναντίον οποιουδήποτε δίνει προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα, όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Λαβρόφ.

"Λαμβάνοντας υπόψη πως εκείνοι που μας κήρυξαν πόλεμο δεν προσφέρουν καμία σοβαρή πρόταση και δεν είναι πρόθυμοι να σεβαστούν τα συμφέροντά μας και την πραγματικότητα επί τόπου, η επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι σίγουρα αδύνατη. Δεν προβλέπεται τέτοιο σενάριο", δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι η Δύση ξεκίνησε τη σύγκρουση μέσω της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της για "παγκόσμια κυριαρχία και εξαιρετισμό". Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, εργάζεται με τους συμμάχους της για να διαλύσει το σημερινό σύστημα, το οποίο αντιλαμβάνεται ως αποικιοκρατικό στη φύση του, δήλωσε στους νομοθέτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail